ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: leather παντελόνι, ζιβάγκο και ankle μποτάκια
 

Ο Alessandro Michele επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τον οίκο Gucci

Μετά από φήμες που τον ήθελαν να έχει κόντρα με τη διοίκηση της Kering, επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τον οίκο.

Μαρία Σάββα

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο οίκος Gucci μέσα απο μια ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι ο Alessandro Michele, ο δημιουργικός διευθυντής του, αποχωρούσε από την εταιρεία.

Ο 49χρονος Michele, σχεδιαστής γεννημένος στη Ρώμη, που ανέλαβε τη κορυφαία θέση στον οίκο το 2015, είχε συμβάλει στη μεταμόρφωση της Gucci. Το νέο του όραμα για τη μάρκα εξαπλώθηκε στη βιομηχανία της μόδας και έβγαλε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την Kering, το γαλλικό συγκρότημα πολυτελείας που κατέχει επίσης την Saint Laurent και την Balenciaga, μεταξύ άλλων μαρκών. Ωστόσο, ο οίκος Gucci ήταν υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του ομίλου, τα οποία απέφεραν έσοδα ύψους σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, η κάποτε ασταμάτητη ανάπτυξη του οίκου είχε αρχίσει να επιβραδύνεται. Και παρόλο που ο Michele είχε προσπαθήσει να επεκτείνει την απήχηση της Gucci μέσω εστιατορίων, του metaverse και των συνεργασιών με την Adidas και τον Harry Styles, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την περασμένη Τετάρτη, 20 χρόνια μετά την ένταξή του στην εταιρεία, ο οίκος Gucci επιβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι ο Michele παραιτείτο και θα αποχωρούσε από την εταιρεία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alessandro Michele (@alessandro_michele)

«Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς», είπε ο Michele σε μια δήλωση, στην οποία έδωσε επίσης ευχαριστίες στους υπαλλήλους της Gucci. «Σήμερα, ένα εξαιρετικό ταξίδι τελειώνει για μένα, που διαρκεί πάνω από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alessandro Michele (@alessandro_michele)

Ο πρόεδρος της Kering και διευθύνων σύμβουλος Francois-Henri Pinault πρόσθεσε ότι «ο οίκος Gucci και ο Alessandro ‘’περπάτησαν’’ μαζί όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας την διαδρομή αυτή μοναδική και κάτι που θα παραμείνει μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία του οίκου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Alessandro Michele  |  Gucci  |  fashion  |  news  |  gossip  |  celebs  |  Hollywood

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση