ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Νo spend September: Το νέο trend του Tik Tok για να κάνετε οικονομία

Ο μήνας που σηματοδοτεί τη δεύτερη αρχή της χρονιάς για πολλούς.

Μαρία Καραμάνου

Τον Σεπτέμβρη, πολλοί τον αντιλαμβάνονται ως μήνα επανέναρξης και επιστροφής στην κανονικότητα, και μετά από ενδεχόμενες δαπάνες στις διακοπές, είναι κατάλληλος για να επανεξετάσετε τα οικονομικά σας και να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας.

Πράγματι, αυτή η ιδέα έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, καθώς αντιλαμβάνονται τη σημασία της εξοικονόμησης χρημάτων. Αυτό φαίνεται και στο πρόσφατο trend στο Tik Tok με την ονομασία "No Spend September," όπου οι άνθρωποι καλούνται να αγνοήσουν τις άσκοπες δαπάνες κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

@hails.g Taking bets on how long we think i’ll last during this #nospendchallenge #nospendmonth #nospendseptember #september #moneychallenge #greenscreen original sound - hails

Κάτω από αυτό το δημοφιλές hashtag, χρήστες του Tik Tok μοιράζονται τους προσωπικούς τους κανόνες και στρατηγικές για να διαχειριστούν τις δαπάνες τους κατά τη διάρκεια του μήνα.

Για παράδειγμα, η χρήστρια @hails.g έχει θέσει συγκεκριμένους κανόνες για τον εαυτό της, όπως να αποφεύγει ακατάστατες αγορές και να επενδύει χρήματα μόνο σε βασικές ανάγκες όπως τρόφιμα, βενζίνη, και φάρμακα. Επιπλέον, έχει αποφασίσει να περιορίσει τα γεύματα στα εστιατόρια σε μία φορά την εβδομάδα, με ένα μέγιστο ποσό 30 ευρώ, και να μην αγοράζει ποτά και διακοσμητικά σπιτιού. Επιπλέον, αποφεύγει να επισκεπτεί το κατάστημα Target, που είναι γνωστό για πολλαπλές αγορές.

@tayykenn_ im so terrified I need you guys to hold me accountable #nospendchallenge #nospendmonth #moneysavingtips #savingmoney #moneysavingchallenge #greenscreen original sound - Taylor Kenney

Φυσικά, η ίδια κάνει κάποιες εξαιρέσεις στους κανόνες που έχει θέσει. Για παράδειγμα, επιτρέπει στον εαυτό της να αγοράζει λουλούδια για τη διακόσμηση του σπιτιού της ή να επενδύει σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού.

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του TikTok ακολουθούν αυτήν την τάση και δημοσιεύουν δημόσια τις δικές τους λίστες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους. Έτσι, αν θέλετε να περιορίσετε τα έξοδά σας για το φθινόπωρο, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα - μια λίστα που είναι ρεαλιστική για εσάς - και να προσπαθήσετε να τηρήσετε τα όσα έχετε θέσει σαν στόχους.

@madigummybears Replying to no spend september but madi’s way #nospendseptember #nospendchallenge

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση