ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot φόρεμα με πέδιλα και ψάθινη τσάντα

Naomi Osaka: Όταν το tennis court έγινε couture πασαρέλα

Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο Roland Garros, οι αντιδράσεις και το μήνυμα πίσω από το high fashion court style της.

Μαρία Καραμάνου

Μαρία Καραμάνου

Η Naomi Osaka δεν μπήκε απλώς στο court του Roland Garros, έκανε είσοδο, από αυτές που μοιάζουν περισσότερο με fashion moment στο Παρίσι παρά με άφιξη πριν από αγώνα Grand Slam. Η 28χρονη τενίστρια απέδειξε για ακόμη μία φορά πως για εκείνη η μόδα δεν είναι απλώς μια λεπτομέρεια της δημόσιας εικόνας της. Είναι τρόπος έκφρασης, προσωπικό statement και κομμάτι της ταυτότητάς της.

Για την εμφάνισή της στο French Open, η Osaka φόρεσε ένα εντυπωσιακό couture-inspired look, σχεδιασμένο από τον Ελβετό designer Kevin Germanier, γνωστό για τη θεατρική και βιώσιμη αισθητική του. Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα κομμάτια Nike, τα οποία αποδόμησε και επανασχεδίασε με couture τεχνικές, δημιουργώντας αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «court-ure».

Στον πρώτο γύρο, η Osaka εμφανίστηκε με ογκώδη μαύρη πλισέ φούστα από τούλι και structured κορσέ με χάντρες, πάνω από ένα χρυσό sequin αγωνιστικό φόρεμα της Nike. Το αποτέλεσμα έμοιαζε περισσότερο με avant-garde editorial παρά με κλασικό tennis outfit. Η ίδια μάλιστα αστειεύτηκε πως το χρυσό φόρεμα της θύμιζε τον Πύργο του Άιφελ τη νύχτα, όταν φωτίζεται, ενώ παραδέχτηκε πως είχε μαζί της δύο εφεδρικά φορέματα σε περίπτωση που οι αντανακλάσεις από τις παγιέτες δημιουργούσαν πρόβλημα στο court.

Στον δεύτερο γύρο, ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη, φορώντας χρυσό bomber jacket με παγιέτες και ενσωματωμένη ουρά σε ivory απόχρωση, την οποία αφαίρεσε πριν την προθέρμανση, αποκαλύπτοντας ξανά το λαμπερό χρυσό φόρεμα από κάτω. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εμφανίσεις της δίχασαν. Η αντίπαλός της Laura Siegemund σχολίασε πως «ήρθε για να παίξει τένις, όχι για να κάνει επίδειξη μόδας», εκφράζοντας και ενόχληση για τον χρόνο που χρειάστηκε η Osaka να ετοιμαστεί πριν τον αγώνα.

Από την άλλη, η Aryna Sabalenka υπερασπίστηκε την Osaka, λέγοντας πως λατρεύει το γεγονός ότι εκφράζει τον εαυτό της και νιώθει αυτοπεποίθηση μέσα από τη μόδα.

Η Naomi Osaka έχει δηλώσει πολλές φορές πως δεν μιλά ιδιαίτερα πολύ, γι’ αυτό αφήνει τα ρούχα της να μιλούν για εκείνη. Οι εμφανίσεις της δεν είναι απλώς εντυπωσιακές. Είναι ένας τρόπος να δείξει ποια είναι, πως αισθάνεται και πως θέλει να υπάρχει μέσα σε έναν χώρο που για χρόνια είχε πολύ συγκεκριμένους στιλιστικούς κανόνες.

Το τένις άλλωστε είχε πάντα στενή σχέση με τη μόδα, από τη Serena και τη Venus Williams μέχρι τη Maria Sharapova, το court υπήρξε πολλές φορές χώρος προσωπικής έκφρασης. Μάλιστα, η Osaka κέρδισε τον αγώνα της απέναντι στη Laura Siegemund και προχώρησε στον τρίτο γύρο του French Open για πρώτη φορά από το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
naomi osaka  |  roland garros  |  news  |  νέα  |  εμφάνιση  |  μόδα  |  fashion  |  grand slam  |  couture  |  σχεδιαστής  |  court-ure  |  nike  |  παγιέτες  |  τένις  |  επίδειξη μόδας  |  celebs  |  gossip  |  lifestyle  |  hot news  | 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση