ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Κοτζιάπασιη: Με το απόλυτο ανοιξιάτικο jacket

Ενσαρκώνει την πιο βιώσιμη τάση της χρονιάς.

Μαρία Καραμάνου

Η Ιωάννα Κοτζιάπασιη, με την επιρροή της στον χώρο της μόδας, αναμφίβολα έχει την ικανότητα να προσελκύει τα βλέμματα και να εμπνέει με τις επιλογές της. Με την άνοιξη να είναι προ των πυλών, η επιθυμία για ανανέωση της γκαρνταρόμπας με πιο ζωηρά και μοδάτα κομμάτια γίνεται ακόμα πιο έντονη. Τα ζωηρά χρώματα και τα φρέσκα στυλ που προτείνει, σίγουρα προσδίδουν μια νέα πνοή στις εμφανίσεις της άνοιξης.

Η τάση που αφορά τα κυρίαρχα χρώματα κάθε σεζόν είναι πολύ σημαντική, καθώς όπως αναφέρετε, οι σχεδιαστές συχνά εστιάζουν σε συγκεκριμένες παλέτες που καθορίζουν τον ρυθμό της μόδας. Για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24, το κόκκινο αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή, προσφέροντας μια έντονη και δυναμική πινελιά στις εμφανίσεις. Το κόκκινο χρώμα, συμβολίζοντας το πάθος, τη δύναμη και την ενέργεια, είναι ιδανικό για να προσθέσει μια δόση αυτοπεποίθησης και να κάνει κάθε εμφάνιση να ξεχωρίζει.

Η Ιωάννα Κοτζιάπασιη φαίνεται πως γνωρίζει ακριβώς πώς να ενσαρκώνει τις πιο hot τάσεις της μόδας, διατηρώντας παράλληλα τη δική της προσωπική αισθητική. Η επιλογή της να φορέσει ένα χρωματιστό jacket με patchwork συνδυασμένο με ένα απλό άσπρο μπλουζάκι και τζιν αποτελεί την τέλεια απόδειξη της ικανότητάς της να δημιουργεί μοδάτες και προσιτές εμφανίσεις.

Το patchwork, ένας τρόπος για να επαναχρησιμοποιηθούν υφάσματα και να δημιουργηθούν νέα κομμάτια με ξεχωριστή αισθητική, αντικατοπτρίζει μια συνειδητοποίηση προς τη βιώσιμη μόδα. Ταυτόχρονα, η ποικιλομορφία των χρωμάτων και των σχεδίων προσφέρει μια ζωηρή και δυναμική εμφάνιση που ανταποκρίνεται άψογα στον άνεμο ανανέωσης και χαράς που φέρνει η άνοιξη.

Embroidered patchwork jacket

Το να εντάξεις παστέλ αποχρώσεις στη γκαρνταρόμπα σου, όπως το απαλό γαλάζιο ή το πράσινο της μέντας, μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας και νεότητας. Επιπλέον, το baby pink, που έρχεται να αντικαταστήσει το φούξια της προηγούμενης χρονιάς, προσφέρει μια πιο ήρεμη και ρομαντική πινελιά στις εμφανίσεις.

Για τις πιο τολμηρές, η ενσωμάτωση επιλογών με ένταση, όπως το πορτοκαλί, μπορεί να αποτελέσει μια δήλωση στυλ και να προσθέσει μια έξτρα δόση ενέργειας στην καθημερινότητα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιωάννας, μπορείς να εμπνευστείς για να δημιουργήσεις δικές σου μοναδικές ανοιξιάτικες εμφανίσεις, συνδυάζοντας τις πιο φρέσκες τάσεις με προσωπικά αγαπημένα κομμάτια, και να εξερευνήσεις τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει το patchwork. 

Η τάση του patchwork

Ο Martin Margiela, ένας πρωτοπόρος στον χώρο της μόδας, ήταν ουσιαστικά μπροστά από την εποχή του, εφαρμόζοντας τεχνικές και φιλοσοφίες που, κατά τη διάρκεια των 80s και 90s, φαίνονταν εξωφρενικές ή ακόμα και αντισυμβατικές για τον κόσμο της υψηλής μόδας. Η διαδικασία του να παίρνει παλιά ρούχα και να τα μετασχηματίζει σε κάτι νέο δεν ήταν απλά μια τεχνική δημιουργίας, αλλά μια ριζική προσέγγιση που έθετε υπό αμφισβήτηση τις παραδοσιακές αντιλήψεις περί μόδας, πολυτέλειας και κατανάλωσης.

Η επαναχρησιμοποίηση και η μετασχηματισμός υφασμάτων και ρούχων σε νέες δημιουργίες αντικατοπτρίζει μια βαθιά κατανόηση της βιωσιμότητας και της επαναχρησιμοποίησης, πολύ πριν αυτές οι ιδέες καθιερωθούν στο mainstream της μόδας. Αυτή η προσέγγιση δεν αφορούσε μόνο την οικονομία πόρων ή την επιδίωξη μιας πιο οικολογικά βιώσιμης μόδας, αλλά επίσης την επανεξέταση της ίδιας της ουσίας του ρούχου και της μοναδικότητας που μπορεί να αποκτήσει μέσα από την καλλιτεχνική επεξεργασία.

Σήμερα, η τεχνική του patchwork και η φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης έχουν γίνει κεντρικά στοιχεία στον χώρο της μόδας, με πολλούς σχεδιαστές και νέα brands να ακολουθούν παρόμοιες προσεγγίσεις. Η βιώσιμη μόδα, με την έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση, την επισκευή και την επανασχεδίαση υφιστάμενων υλικών, αποτελεί πλέον μια δυναμικά αναπτυσσόμενη τάση, αντικατοπτρίζοντας μια συνειδητοποίηση περί της ανάγκης για μια πιο οικολογικά και κοινωνικά υπεύθυνη μοδατική βιομηχανία.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση