ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Κάννες: Η Bella Hadid με φόρεμα για την Παλαιστίνη

Εμφανίστηκε στις Κάννες με φόρεμα «keffiyeh» υπέρ των Παλαιστινίων

Μαρία Σάββα

Μπορεί μια εμφάνιση στις Κάννες να αποτελεί πολιτική δήλωση; Σύμφωνα με την Bella Hadid, η απάντηση είναι ναι.

Το γνωστό μοντέλο εμφανίστηκε σε φωτογράφιση φορώντας ένα φόρεμα που έφερε τα σχέδια ενός keffiyeh, του παραδοσιακού παλαιστινιακού μαντιλιού. Το φόρεμα αυτό είναι δημιουργία των σχεδιαστών Michael Sears και Hushi Mortezaie και είχε κάνει πρεμιέρα στην πασαρέλα το 2001. Οι Michael και Hushi παρουσίασαν για πρώτη φορά το φόρεμα τον Φεβρουάριο του 2001, σε μια συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την ιρανική και παλαιστινιακή εικονογραφία.

Η Bella Hadid, η οποία έχει παλαιστινιακή καταγωγή, δεν έχει κρύψει ποτέ την υποστήριξή της στα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης να συνεχίζεται, η Hadid δυναμώνει τη φωνή της υπέρ της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Ο πατέρας της, Μοχάμεντ Χαντίντ, την έχει αποκαλέσει «η μικρότερη κόρη μου, Πριγκίπισσα της Μεγάλης Ναζαρέτ, δισέγγονη του ηγεμόνα της Παλαιστίνης το 1700 Νταχέρ Αλ Ομέρ και των γιων του που κυβέρνησαν σε Ταμπάρια, Σαφάντ, Ναζαρέτ, Χαλίλ, Χάιφα και τα υπόλοιπα στη γη της Γαλιλαίας».

Μέσα από τη μόδα, η Bella Hadid εκφράζει την πολιτική της θέση και ενισχύει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, αποδεικνύοντας ότι το στιλ και το μήνυμα μπορούν να συνυπάρχουν με δυναμικό τρόπο.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση