ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Η κυπριακή παράδοση μέσα από τη μόδα

«Κομψή Κληρονομιά: Το Κυπριακό Παραδοσιακό Ένδυμα στο Παρόν της Μόδας», μια εκδήλωση όπου συνδυάζει φύση, μόδα και μουσική.

Ριάνα Στυλιανού

Στο Βοτανικό Κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου μια πραγματικά μοναδική εκδήλωση, με τίτλο «Κομψή Κληρονομιά: Το Κυπριακό Παραδοσιακό Ένδυμα στο Παρόν της Μόδας», όπου συνδυάζει φύση, μόδα και μουσική.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται για ένα ξεχωριστό fashion show, όπου σχεδιάστριες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, εμπνέονται από τις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου μας, από υλικό της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού, και δημιουργούν κομμάτια που αντανακλούν την πλούσια κληρονομιά μας.

Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες οι οποίες είναι: Μαρία Αριστείδου, Κίκα Ιωαννίδου, Μαρία Νεοπτολέμου, Έλενα Στρογγυλιώτου, Ραμόνα Φίλιπ (Ramon Filip), Χρίστια Χαραλάμπους, Άννα Χατζηγρηγορίου (Anice), Βασιλική Χαρίτωνος και Αφροδίτη Χατζηρακλέους (Afroditi Hera). Την επιμέλεια των μοντέλων έχει η Γιώτα Κουφαλίδου.

Περισσότερες πληροφορίες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό ηχόχρωμα της Κύπρου με τη Βασιλική Χατζηαδάμου και τους μουσικούς Παύλο Μιχαηλίδη (βιολί), Χαράλαμπο Παντελή (λαούτο), Ανδρέα Ιωάννου (κανονάκι) και Μιχάλη Μέσσιο (μπάσο).

Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια στα γραφεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στη Λευκωσία (καθημερινές 8:00-15:00) ή στο eshop του Αντικαρκινικού Συνδέσμου. Εισφορά εισιτηρίου €35

Για την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με λεωφορείο από το Μετρό Λακατάμειας. Για τους ενδιαφερόμενους είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99374884.Περισσότερες πληροφορίες στο 99374884.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδήλωσης

17.00: Προσέλευση

17.30: Καλωσόρισμα από τον κ. Γιώργο Δαυίδ,
Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς

Χαιρετισμός από τον Δρ Αδάμο Αδάμου,
Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Χαιρετισμός από την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη

17.45: Επίδειξη Μόδας από τις σχεδιάστριες:
Μαρία Αριστείδου
Κίκα Ιωαννίδου
Μαρία Νεοπτολέμου
Έλενα Στρογγυλίωτου
Άννα (Ανίς) Χατζηγρηγορίου
Ραμόνα Φίλιπ
Χρίστια Χαραλάμπους
Βασιλική Χαρίτωνος
Αφροδίτη Χατζηρακλέους

Eπιμέλεια: Γιώτα Κουφαλίδου

18.30: Τραγούδια της Κύπρου που αγαπάμε με τη Βασιλική Χατζηαδάμου
Μουσικοί: Παύλος Μιχαηλίδης (βιολί), Χαράλαμπος Παντελή (λαούτο),
Ανδρέας Ιωάννου (κανονάκι), Μιχάλης Μέσσιος (μπάσο).

Κοκτέιλ με κυπριακές γεύσεις της περιοχής Σολέας

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: Coca-Cola 3Ε, Appios Creative Studio, MAC Cosmetics, Laikocosmos, Εργαστήρι παραδοσιακού χορού Αλεξάνδρα, Λεμεσός, A.J .Vouros, Must.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 73/2023 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/01-30/06/2024.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση