ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi αέρινο φόρεμα με flat πέδιλα
 

Η Burberry δωρίζει τόνους υφασμάτων στους φοιτητές μόδας

Ο οίκος δεσμεύεται να υποστηρίξει τις δημιουργικές κοινότητες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ριάνα Στυλιανού

Η βιωσιμότητα στον χώρο της μόδας άρχισε να γίνεται πιο σημαντική κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εφόσον το κόστος που υπέστη η βιομηχανία εν καιρώ κορωνοϊου δεν ήταν καθόλου μικρό. Φυσικά, πάντα υπήρχαν οι επωνυμίες που πάλευαν για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, όπως η Stella McCartney και η Vivienne Westwood, ωστόσο τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η βιομηχανία της μόδας καλείτε να αλλάξει και να γίνει πιο sustainable για να μπορέσει να αντέξει στον χρόνο.

Το καλό παράδειγμα έδωσε ο Βρετανικός οίκος Burberry, όπου ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης υφασμάτων, με σκοπό να δωρίσει υπολείμματα υφασμάτων σε φοιτητές μόδας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται ReBurberry Fabric, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργίας ανάμεσα του οίκου και του British Fashion Council, δεσμεύοντας την Burberry να υποστηρίξει τις δημιουργικές κοινότητες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το καθήκον λοιπόν του BFC είναι να επιβλέπει τη διαχείριση των δωρεών υφάσματος με αποστολές σε φοιτητές, για να δημιουργήσει έτσι μια διαδικασία με την οποία θα παρέχονται οι δωρεές, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υλικό.

Ωστόσο, πριν γίνει αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο για τη δωρεά υφασμάτων, ο Βρετανικός οίκος υποστήριζε από πάντα τους φοιτητές που είχαν την εύκαιρα να δουλέψουν στο πλευρό τους ως interns σε διάφορους ρόλους που πρόσφεραν ετησίως.

Αυτό το έχω βιώσει η ίδια, όταν ήμουν ακόμα φοιτήτρια μόδας και δούλευα ταυτόχρονα στην Burberry ως intern. Στο τέλος της πρακτικής μου, η προϊσταμένη μου μου είχε προσφέρει να πάρω μαζί μου ότι υφάσματα ήθελα από την αποθήκη με τα περισσεύματά τους, με αποτέλεσμα να φύγω από εκεί με μια απίστευτη εμπειρία και δυο μαυροσάκουλα γεμάτα πολυτελείς υφάσματα, τα οποία μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμα τον τελευταίο χρόνο τον σπουδών μου. Μια κίνηση που προσωπικά με συγκίνησε και έκανε μεγάλη διάφορα στα έξοδα που είχα τότε ως φοιτήτρια μόδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το brand ανυπομονεί να δει πώς αυτές οι δωρεές μπορούν να επηρεάσουν θετικά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φοιτητές, ελπίζοντας ότι αυτή είναι η αρχή μιας ευρύτερης βιομηχανικής πρωτοβουλίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση