ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Gucci: Η κόκκινη γόβα συμβολίζει τον αγώνα για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Στην Gucci επιμένουμε στην αποστολή μας να συνδυάσουμε τη δημιουργικότητα με την επιρροή της υπεράσπισης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gucci.

Μαρία Καραμάνου

Καθώς πλησιάζει η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Gucci δείχνει την δέσμευσή της στον αγώνα κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες. Με τη συμμετοχή της κοινότητάς της, η εταιρεία αυξάνει την ευαισθητοποίηση για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Επιπλέον, διαθέτει ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις και τις προπαραγγελίες στις γόβες Gucci Signoria σε αποχρώσεις Rosso Ancora στο Casa delle Donne, ένα ίδρυμα για τα δικαιώματα των γυναικών, που σύντομα θα εγκαινιαστεί στη Φλωρεντία.

Η αποκλειστική κυκλοφορία αυτή συμπίπτει με το φεστιβάλ της Φλωρεντίας, L’Eredità delle Donne, που διαρκεί από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου. Αυτή η εκδήλωση υποστηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση, μια αξία που η Gucci υποστηρίζει από την ίδρυσή της. Με αυτήν την κίνηση, η Gucci δεν δημιουργεί μόνο προϊόντα μόδας, αλλά και συνδέεται με την κοινότητά της για να στηρίξει σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

Στην Ιταλία, τα κόκκινα παπούτσια έχουν καταστεί ως ένας συμβολικός δίαυλο αντίστασης ενάντια στις γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών. Πολλές ιταλικές πλατείες στολίζονται με εκατοντάδες κόκκινα παπούτσια, δημιουργώντας μια σιωπηλή πορεία που λειτουργεί ως σύμβολο διαμαρτυρίας και αυξημένης ευαισθητοποίησης γύρω από το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών.

Από τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους, οι γόβες Gucci Signoria σε χρώμα Rosso Ancora θα αποτελούν σύμβολο της δέσμευσης της Gucci στον αγώνα κατά της βίας με βάση το φύλο. Με αυτήν την ενέργεια, η Gucci επιδεικνύει τη στήριξή της προς την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα.

Οι συγκεκριμένες γόβες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023 στην πρώτη πασαρέλα του Sabato De Sarno, αναδεικνύοντας το δημιουργικό και αισθητικό όραμά του. Η αλυσίδα λογότυπου, σε συνδυασμό με τη γυαλάδα του λουστρίνι και την μυτερή σιλουέτα, δημιουργούν ένα αξεσουάρ που αναδεικνύει την ομορφιά, τη δύναμη και την ελευθερία. Ένα ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις και τις προπαραγγελίες αυτού του μοντέλου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνεισφέρει σε μια μεγαλύτερη δωρεά που κάνει η Gucci στη Nosotras Onlus, μια ένωση που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη Φλωρεντία υποστηρίζοντας τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για την ανάπτυξη της Casa delle Donne.

Το Casa delle Donne σχεδιάζεται ως ένας συνεργατικός χώρος που θα λειτουργήσει ως κεντρικός κόμβος, συναντώντας διάφορες οργανώσεις που επικεντρώνονται στα δικαιώματα των γυναικών. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει την εμπειρία και τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία σημαντικών πρωτοβουλιών προς όφελος των γυναικών της πόλης.

Η προσπάθεια αυτή της Gucci ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωσή της στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, τόσο μέσω της υπεράσπισης όσο και με συγκεκριμένες δράσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό είναι συνεπές με την αποστολή της Gucci CHIME, της παγκόσμιας εκστρατείας της Gucci για τη συγκέντρωση, ενοποίηση και ενίσχυση των φωνών που αγωνίζονται για την ισότητα των φύλων.

Σε όλη την Ιταλία, το Σώμα παραμένει αφοσιωμένο στη δέσμευσή του να υποστηρίξει προγράμματα κατά της βίας κατά των γυναικών και να παρέχει υποστήριξη σε γυναίκες επιζήσασες μέσω στενής συνεργασίας με τοπικά οργανικά δίκτυα. Ανάμεσα στους εταίρους αυτής της προσπάθειας περιλαμβάνονται οι Associazione Artemisia και BEAWARENOW στη Φλωρεντία, η Casa Internazionale delle Donne στη Ρώμη, η SvS Donna Aiuta Donna με το έργο Cascina Ri-Nascita στο Μιλάνο και η Cooperativa Eva στη Νάπολη.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση