ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

Γιατί οι Gen Z έχουν μανία με τις τάσεις των 2000;

Η γενιά αυτή αναμένεται να προκαλέσει τις μεγαλύτερες αλλαγές όλων των εποχών.

Ριάνα Στυλιανού

Τα άτομα που γεννήθηκαν ανάμεσα στο διάστημα 1996 με 2006, ανήκουν στην κατηγορία των Generetion Z, ενώ είναι επίσης γνωστοί και ως «παιδιά της τεχνολογίας».

Η BofA εκτιμά ότι το εισόδημά τους μέχρι το 2031 θα ξεπεράσει ακόμη και αυτό των προκατόχων τους, των Millennials. Η συγκεκριμένη γενιά θα αλλάξει ριζικά το μέλλον μας και η επιρροή τους έχει ήδη επηρεάσει την καθημερινότητα, καθώς ορισμένες παραδοσιακές συνήθειες έχουν αρχίσει να αλλάζουν.

Για παράδειγμα η πλειοψηφία της Gen Z έχει θέσει κάποιους περιορισμούς σε σχέση με την κατανάλωση κρέατος. Πράγματι, όλο και περισσότερες εταιρείες παράγουν φυτικά ή εργαστηριακά εναλλακτικά κρέατα, επειδή οι νέοι έχουν στραφεί σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

 

Τι τους ενδιαφέρει;
Μεγάλο μέρος της ζωής της εν λόγω γενιάς είναι τα social media. Το Instagram, το Snapchat και το TikTok είναι, μακράν, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες. Το ένα τέταρτο των Gen Zers ξοδεύει πέντε ή περισσότερες ώρες την ημέρα στο TikTok.
H συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει τους χρήστες να αφήσουν ελεύθερη την φαντασία τους και να δοκιμάσουν διάφορα challenges. Εξελίχθηκε έντονα κατά την διάρκεια της πανδημίας και σήμερα, θεωρείται η νούμερο ένα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κατά την διάρκεια του 2022 στέφθηκε ως η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον κόσμο.

Ποιους θαυμάζουν;
Είδωλα της Gen Z μετά από διάφορες έρευνες, έδειξαν πως είναι η Rihanna και η Beyonce, δύο προσωπικότητες που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους τη δεκαετία των ‘00s, και οι φαν τους αυξάνονταν ραγδαία μέρα με την μέρα. Πλέον οι δύο γυναίκες είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο, τουλάχιστον όσον αφορά τη βιομηχανία της μουσικής, και επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους με κάθε τους ανάρτηση.

Τι είναι η μόδα για τους Gen Z;
Η Gen Z επαναφέρει την μία τάση του 2000 μετά την άλλη και βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να κάνει τα trends της εποχής όχι μόνο επίκαιρα, αλλά και κομψά. Αυτό επηρεάζεται από την ιδεολογία που έχουν για τον κόσμο γενικότερα, όπου προσπαθούν να προωθήσουν τη βιωσιμότητα μέσα από κάθε ενεργεία τους, συνεπώς και μέσα από την ενδυμασία τους.

Μερικές από τις τάσεις που αποθέωσαν την τελευταία πενταετία:

Χαμηλοκάβαλα παντελόνια @addisonrae

Γκέτες @dixiedamelio


Parachute pants @anastasiakingsnorth


Mπότες με πλατφόρμες @bellapoarch


Biker σακάκια @dixiedamelio


Varsity jackets @thekidlaroi


Chockers @katarina.deme


See-through γυαλιά ηλίου @emmachamberlain


Total denim looks @bretmanrock

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
fashion  |  trends  |  social  |  media  |  gen z. inspo  |  μόδα  |  τάσεις

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση