ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Έκθεση για τον μόδιστρο και συλλέκτη Azzedine Alaïa στο Palais Galliera, στο Παρίσι

Όλες οι λεπτομέρειες

Ο Azzedine Alaïa, ιδιοφυής μόδιστρος, που πέθανε το 2017, ήταν συλλέκτης δημιουργιών υψηλής ραπτικής και στη συγκεκριμένη πτυχή της προσωπικότητάς του εστιάζει νέα έκθεση στο Palais Galliera, στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πάθος του για την ιστορία της υψηλής ραπτικής πυροδοτήθηκε όταν έκλεισε ο οίκος Balenciaga το 1968. Ο Azzedine Alaïa, συνέλεξε φορέματα από την ισπανική εταιρεία, η συναρπαστική μελέτη της οποίας ήταν η αρχή για την εξερεύνηση της πλούσιας κληρονομιάς της μόδας.

Χρόνο με το χρόνο, ο Alaïa έφτιαξε μια εξαιρετική συλλογή με περισσότερα από 20.000 δημιουργίες, έναν θησαυρό που αντιπροσωπεύει την τέχνη των προκατόχων του. Από τη γέννηση της υψηλής ραπτικής στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους σχεδιαστές όπως οι Jean Paul Gaultier, Comme des Garçons, Alexander McQueen, Thierry Mugler και Yohji Yamamoto, η συλλογή του δείχνει την εξέλιξη της μόδας ανά τους αιώνες.

Ο σχεδιαστής μόδας, ο οποίος έτρεφε βαθύ θαυμασμό για τους μεγάλους μόδιστρους του παρελθόντος είχε συμπεριλάβει στη συλλογή του δημιουργίες των Jean Patou, Madame Grès, Paul Poiret, Gabrielle Chanel, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli και Christian Dior.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση