ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

«Έφυγε» ο Γάλλος σχεδιαστής Claude Montana

Έφυγε απο την ζωή «ο βασιλιάς της βάτας»

Μαρία Σάββα

Ο Claude Montana, ο πρωτοπόρος σχεδιαστής που ανέδειξε την επιρροή της δεκαετίας του 1980 στον χώρο της μόδας, άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι σε ηλικία 76 ετών. Γνωστός για το "power-woman" ντύσιμο που δημιούργησε, ο Montana προσέδωσε μια νέα διάσταση στον χώρο, με αριστοτεχνικά κομμένα ρούχα και φετιχιστική προσέγγιση στις καμπύλες.

Γεννημένος το 1947 στο Παρίσι από μια οικογένεια με διαφορετική καταγωγή, ο Montana ανακάλυψε την αγάπη του για τη μόδα σε νεαρή ηλικία και σύντομα έγινε γνωστός για τις εντυπωσιακές σχεδιαστικές του ικανότητες. Παρά την αρχική επιτυχία του, ο Montana αντιμετώπισε προσωπικούς δαίμονες και δυσκολίες στην καριέρα του, καθώς και φήμες για προβλήματα με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Photo by @claudemontanaarchives Instagram

Ωστόσο, η δουλειά του παρέμεινε αναντικατάστατη στον χώρο της μόδας, και ο Montana εξακολούθησε να εντυπωσιάζει με τη δεξιοτεχνία του στο κόψιμο και τη χρήση των υλικών. Οι επιδείξεις του έγιναν θέμα συζήτησης και πάντα προσελκύσαν μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Montana κατάφερε να επιδείξει την τεράστια δεινότητά του και να αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της μόδας. Η κληρονομιά του θα παραμείνει ζωντανή μέσα από τα έργα του και την επιρροή που άσκησε σε γενιές σχεδιαστών και λάτρεις της μόδας παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση