ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Δυο Κύπριες καλλιτέχνες έφεραν εις πέρας το fashion exhibition που πρέπει να επισκεφθείτε

Η έκθεση που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους εκτιμούν τη μόδα και την τέχνη.

Ριάνα Στυλιανού

Το «παρών» μας δώσαμε την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης ‘’Μαστόρισσες’’, που πραγματοποιήθηκε στο A+Multipurpose Event Space, και μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία, πως επρόκειτο για το highlight ολοκλήρου του Σαββατοκύριακου μας.

Δυο φίλες, δύο Κύπριες καλλιτέχνες, που έκαναν τα ονόματά τους γνωστά στο νησί μας με το ταλέντο και το πάθος τους για δημιουργία, έφεραν εις πέρας ένα fashion exhibition, που έκανε τον κάθε επισκέπτη να μπει αυτομάτως σε ένα αλλιώτικο σύμπαν.
Πρόκειται για μία έκθεση με πρότυπα εξωτερικού, εμπνευσμένη από τις ρίζες της Κύπρου, έχοντας την παράδοση του νησιού ως πύρινα της έμπνευσής τους.

Ο λόγος λοιπόν για την Άντρεα Ροτσάκη, δημιουργός των νυμφικών και των κομματιών υψηλής ραπτικής, και την Σουζάνα Πετρή, η οποία επιμελήθηκε στη συνέχεια τα κομμάτια, διακοσμώντας τα με χειροποίητα περίτεχνα εικαστικά κοσμήματα και embellishments.

Ανταποκρινόμενες σε μια συλλογή απομνημονευμάτων από ντόπιες γυναίκες, οι δύο καλλιτέχνες-δημιουργοί αναπτύσσουν μια ποιητική συνομιλία αναπολώντας ταξίδια, παραδόσεις και αξίες που μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, διαμορφώνοντας έτσι τον τοπικό πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Οι σύγχρονες Μαστόρισσες, σε μια αναφορά από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1990 στο νυφικό ένδυμα, αποτίνουν φόρο τιμής σε αυτές τις δυναμικές γυναίκες, για τη πολιτιστική τους συνεισφορά στις παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας, δημιουργώντας μια σειρά από δημιουργίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την ομορφιά του παρελθόντος δοσμένη με ένα πιο σύγχρονο τρόπο.

Ο μοναδικός σκοπός των δύο γυναικών, ήταν να επαναφέρουν μυστικά ή χαμένα απομεινάρια της τοπικής τέχνης, και της χειροτεχνίας στην παραγωγή μόδας, πράγμα που κατάφεραν.

Πρόκειται για μία άκρως εντυπωσιακή έκθεση που αξίζει να την επισκεφτεί κάνεις, ειδικά εάν τίμα την τέχνη, τη μόδα και γενικότερα τη δημιουργικότητα. Κάντε μία βόλτα στην παλιά πόλη και καταλήξτε στο χώρο όπου η Άντρεα και η Σουζάνα αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες, κόπο και μόχθο για να πραγματοποιηθεί αυτή η υπέροχη συνεργασία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24 Νοεμβρίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει το Studio Design Madhaus σε συνεργασία με το στούντιο αρχιτεκτονικού φωτισμού Archtube.
Ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς της έκθεσης Ερμίνα Εμμανουήλ, Madhaus production studio,Clasico All Day Bar,A+Multipurpose Event Space,Fikardou.

 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση