ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Chanel: Η νέα συλλογή Metiers d’ Art είναι ο απόλυτος ορισμός της τέχνης

Όπου η μόδα συναντά την ιστορία και την τέχνη με αποτέλεσμα να βλέπομε ένα ονειρικό σκηνικό

Ριάνα Στυλιανού

Το 2002 ήταν η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε η Chanel Metiers d'art collection, η οποία αποτελεί ένα φόρο τιμής στο savoir-faire της γαλλικής μόδας και τον συνεχή διάλογο ανάμεσα στον Γαλλικό οίκο και τις παραδοσιακές τεχνικές της χώρας.

Από τότε λοιπόν μέχρι και σήμερα συλλογή σηματοδοτεί κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερο ραντεβού του κόσμου της μόδας, όπου παρουσιάζεται κάθε Δεκέμβριο, εκτός το επίσημο πρόγραμμα των fashion shows. Η συγκεκριμένη κολεξιόν έχει πάντα σαν θέμα έναν προορισμό, ο οποίος μπορεί να είναι αληθινός ή φανταστικός, συνδέοντας ωστόσο, την ιστορία ή το παρόν του οίκου με την τέχνη.

Η φετινή ready-to-wear collection είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Virginie Viard, σε συνεργασία φυσικά μιας μεγάλης ομάδας από ταλαντούχους τεχνίτες από τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίοι διακρίνονται για το ταλέντο τους στο κέντημα, την κατασκευή κοσμήματος, την υποδηματοποιία, την πιλοποιία, κ.ά.

Η δύναμη της θηλυκότητας, η κλασική κομψότητα και το διαχρονικό στυλ, όλα όσα πρεσβεύει ο οίκος Chanel, ήταν φυσικά εμφανέστατα και σε αυτό το show, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά online εξαιτίας της πανδημίας. Το caτwalk βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από το site και τα social media του οίκου, ενώ για το εν λόγω show, υπήρχε μόνο μια καλεσμένη που το παρακολούθησε live... και δεν ήταν άλλη από την χρόνια ambassador της Chanel και ηθοποιό, Kristen Stewart. Να σημειωθεί επίσης πως ακούγονται φήμες πως η ηθοποιός θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας για τη σειρά Métiers d’ Art.

Για αυτήν τη συλλογή Métiers d'art 2020/21, οι τεχνικοί συνεργάτες της CHANEL ανταποκρίνονται στις προσδοκίες περισσότερο από ποτέ, εφόσον από τα κομμάτια που είδαμε στην πασαρέλα, μπορεί να κανείς διακρίνει τις λεπτομέρειες και τον κόπο που χρειάστηκε για να υλοποιηθεί το όραμα της Virginie Viard. Από τα κεντημένα στοιχεία των ρούχων, στα tweed υφάσματα, τη λεπτομέρεια στο τούλι αλλά και τη χρήση της δαντέλας στη συλλογή, αυτή η συλλογή είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακότατο αποτέλεσμα ανάμεσα στο διάλογο της μόδας με τη τέχνη.

Δείτε το βίντεο της συλλογής:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση