ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: joggers, μακρυμάνικο κορμάκι και άρβυλα
 

Έτσι κατασκευάζεται μία από τις πιο iconic τσάντες Chanel

Δείτε τη διαδικασία που χρειάζεται, μέσα από ένα βίντεο ενός λεπτού.

Ριάνα Στυλιανού

Κάποια ρούχα και αξεσουάρ, δεν αποτελούν απλά πρακτικά items μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Είναι αντικείμενα πόθου, που συχνά περνούν από γενιά σε γενιά.  

Ένα τέτοιο αξεσουάρ είναι και η iconic τσάντα του γαλλικού οίκου Chanel, μια επανερμηνεία του Karl Lagerfeld, για τη θρυλική τσάντα 2.55 που είχε δημιουργήσει η Gabrielle Chanel, ακολουθώντας τις βασικές αξίες της. 

Ο λόγος για την τσάντα 11.12, ένα από τα πλέον πιο διαχρονικά αξεσουάρ της μόδας του χθες και του σήμερα. 


INEZ AND VINOODH FOR CHANEL

Η iconic τσάντα του οίκου διαθέτει εφτά τσέπες, ειδικά σχεδιασμένες για να χωρούν συγκεκριμένα αντικείμενα. Υπάρχει ειδική θήκη για το κραγιόν, για τις κάρτες αλλά και τις σημειώσεις, στην τσέπη με φερμουάρ που ονομάζεται "the secret". Άλλες δυο μεγάλες θήκες εντάσσουν την πρακτικότητα στο εν λόγω αξεσουάρ, ενώ ακόμα μια τσέπη που ονομάζεται "smile pocket”, βρίσκεται στο πίσω μέρος της τσάντας. 

Τα χαρακτηριστικά της τσάντας, όπως το ορθογώνιο σχήμα, να είναι φτιαγμένη από λεπτό και μαλακό δέρμα ενώ να είναι επενδυμένη από καπιτονέ υλικό, ήταν εξολοκλήρου επιλογή της Gabrielle Chanel. Στη σύγχρονη εκδοχή της, η τσάντα 2.55 όσο και 11.12 διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία υλικών, από μεταλλιζέ δέρμα σε jean ύφασμα, βελούδο και μετάξι.  

Η εμβληματική αυτή τσάντα, κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Ateliers de Verneuil-en-Halatte, που βρίσκεται στο Oise, βόρεια του Παρισιού. Για την κατασκευή της 11.12, απαιτούνται 15 ώρες και περίπου 180 διαφορετικές τεχνικές, από ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί για τέσσερα με πέντε χρόνια, έτσι ώστε να τελειοποιήσουν την τεχνική τους.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
fashion  |  making  |  progress  |  Chanel  |  iconic  |  bag  |  κατασκευή  |  τσάντα

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση