ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αννίτα Δημητρίου: Με μία τάση από τον παλιό κινηματογράφο

Το κάπρι παντελόνι, πιο διαχρονικό από ποτέ, προσδίδει άνεση και πρακτικότητα.

Μαρία Καραμάνου

Ο κινηματογράφος, ως ισχυρή πηγή έμπνευσης για τη μόδα, έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει και να αναδεικνύει τάσεις που επιμένουν στον χρόνο. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα αυτής της επίδρασης αποτελεί το κάπρι παντελόνι, το οποίο, χάρη στις εμφανίσεις της Audrey Hepburn στις ταινίες "Roman Holiday" (1952) και "Sabrina" (1954), καθώς και σε άλλες ηθοποιούς όπως η Brigitte Bardot και η Grace Kelly, έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Η Audrey Hepburn, με τη συνεργασία της Edith Head και του Hubert de Givenchy, ανέδειξε το κάπρι παντελόνι σε σύμβολο της κομψότητας και της αθωότητας. Από τότε, το κομμάτι αυτό κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη, ενσαρκώνοντας τόσο τον κλασικό όσο και τον σύγχρονο χαρακτήρα. Με το πέρασμα του χρόνου, εξελίχθηκε σε μια καθημερινή επιλογή, χαρίζοντας στις γυναίκες έναν διαχρονικό τρόπο έκφρασης και στυλ.

Το κάπρι παντελόνι, με τις ρίζες του στον κινηματογράφο, μετέτρεψε μια ξεχωριστή εμφάνιση σε μια επιτυχημένη μόδα που αντικατοπτρίζει τη δύναμη της τέχνης να επηρεάζει και να διαμορφώνει τον τρόπο έκφρασης μέσα από το ρούχο. Η Αννίτα Δημητρίου αγκάλιασε αυτή την τάση αφού στην πρόσφατη ανάρτηση της στο Instagram, την είδαμε να φοράει ένα κάπρι μαύρο παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο με ρίγες. 

Η ιστορία του καπρι παντελονιού ξεκίνησε από τη Σόνια ντε Λενάρ, καθώς η πηγή έμπνευσής της προέρχεται από τον αγαπημένο της τόπο διακοπών και το διάσημο τραγούδι «Isle of Capri». Η δημιουργία της το 1948 αντικατοπτρίζει την ανάγκη για άνετα και ευκολοφόρετα ρούχα, που ταυτόχρονα παρέχουν μια αίσθηση κομψότητας.

Το γεγονός ότι το καπρι παντελόνι εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον διαχρονικά κομμάτια, πάντα επίκαιρο και κομψό, αποδεικνύει τη δύναμη του σχεδιασμού της Σόνια. Το γεγονός ότι μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με μπαλαρίνες τονίζει την πρακτικότητα του, προσθέτοντας άνεση και στυλ στην καθημερινή γυναικεία εμφάνιση.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση