ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

9 μοντέλα από την Αφρική σηματοδοτούν τη νέα εποχή της μόδας

To νέο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue

newsroom must

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, κάνει για ακόμα μια φορά τη διαφορά με το εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου, με 9 Αφρικανά μοντέλα, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα εποχή. 

Με έμπνευση από το εξώφυλλο της Vogue του 1990 με τις Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford, ή αλλιώς τις ''Supers'', η φωτογράφιση του τεύχους φέρνει στο επίκεντρο τα μαύρα μοντέλα, φωτογραφίζοντας τις Anok Yai, Majesty Amare, Amar Akway, Janet Jumbo, Maty Fall, Abény Nhial, Akon Changkou, Nyagua Ruea και το γνωστό μοντέλο Adut Akech. 

''Ξέρω πως τόσα μικρά μαύρα κορίτσια που θα δουν το εξώφυλλο θα νιώσουν κάτι. Ελπίζω πως θα τις κάνει να νιώσουν ορατές και χαρούμενες, όπως ένιωσα εγώ'' έγραψε η Ruea. 

Σύμφωνα με τον Enninful, η φωτογραφία ήταν μια σημαντική δήλωση: ''Ποτέ ξανά απλά ένα ή δύο σκουρόχρωμα κορίτσια στο φόντο, αλλά μια ομάδα από το τοπ μοντέλα με ουσιώδη και ίση θέση ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες γυναίκες που εργάζονται στη μόδα σήμερα. Σημαίνει τόσα πολλά για μένα να βλέπω αυτές τις φωτογραφίες''. 

Το τεύχος κυκλοφορεί με δύο εξώφυλλα, ένα με την Akech μόνη της και ένα με τα 9 μοντέλα μαζί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση