ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Σατέν slip dress και μπαλαρίνες
 

6 κανόνες της μόδας που πρέπει να γνωρίζετε

Αλλά και να ακολουθάτε

Ριάνα Στυλιανού

Οι μόδα έχει πολλούς κανόνες, για τους οποίους οι ειδικοί λένε να σπάμε και να δημιουργούμε τους δικούς μας με καινούργιους όρους που να προσαρμόζονται στο στυλ μας, διότι η αυθεντικότητα είναι το παν.

Ωστόσο, οι παρακάτω κανόνες δεν έχουν να κάνουν με το προσωπικό σας στυλ ή το πως πρέπει να ντύνεστε, αυτή είναι εξολοκλήρου δική σας δουλεία. Τα πιο κάτω rules έχουν να κάνουν με μια σωστή νοοτροπία και ένα mindset που θα σας κάνει τη ζωή σας λιγάκι πιο εύκολη.  

Εμπιστευτείτε μας, οι παρακάτω κανόνες είναι δοκιμασμένοι και approved, εφόσον οδηγούν σε ένα life changing αποτέλεσμα. 

Κανόνας 1: Μην αγοράζετε κάτι για μία μόνο περίσταση
Έχουμε όλες μας πέσει στην παγίδα της υπερκατανάλωσης και του να αγοράζουμε κάτι καινούργιο, κάθε φορά που έχουμε να πάμε σε κάποιο γάμο, στα γενέθλια της κολλητής μας ή σε κάποιο date με το crush. Όπως και να έχει, σπάνια θα φορέσουμε ξανά αυτό το new piece που αγοράσαμε για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Καλό θα ήταν λοιπόν να επενδύατε πάνω σε πιο διαχρονικά κομμάτια και να τα αναβαθμίζατε με έξυπνους και πρακτικούς τρόπους. Κοσμήματα, καπέλα και μαντίλια, will do the job.

Κανόνας 2: Mην αγοράζεται κάτι που δεν σας κάνει
Εάν έχετε στόχο να χάσετε μερικά κιλά πριν το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να στρεσάρετε τον εαυτό σας αγοράζοντα ρούχα μικρότερά από το κανονικό σας size. Και αν τελικά καταφέρετε να χάσετε το περιττό βάρος και το ρούχο δεν εφαρμόζει όπως το φανταζόσασταν; Πεταμένα λεφτά και πολύ απογοήτευση. Επίσης, εάν έχετε ρούχα στην γκαρνταρόμπα σας που δεν σας κάνουν πλέον, απλά δώστε τα σε μια φίλη ή πουλήστε τα online. Παίρνουν περιττό χώρο στην γκαρνταρόμπα σας για κανέναν ουσιαστικό λόγο.

Κανόνας 3: Μην αγοράζετε ρούχα που δεν σας ταιριάζουν
Μπορεί να ακούγετε σκληρό, αλλά όχι όλες οι τάσεις της μόδας ταιριάζουν στον οποιονδήποτε. Σαν γυναίκα, πρέπει να γνωρίζεται καλά το σώμα σας και να ξέρετε ακριβώς τα σημεία που πρέπει να αναδείξετε. Αν είναι τα πόδια σας τότε ποντάρετε πάνω σε mini φορέματα και φούστες, αν είναι το μπούστο ή η μέση σας επενδύστε σε κάτι πιο form fitting. Μην πέσετε στην παγίδα να αγοράζετε συνεχώς ότι “είναι” στη μόδα. Δεν ακολουθούμε πότε τις τάσεις εάν δεν τις αξιολογήσουμε πρώτα.

Κανόνας 4: Μην αγοράζετε ρούχα επειδή είναι εκπτωτικά
Είναι γεγονός, όλες μας αγαπούμε την περίοδο των εκπτώσεων και ίσως να τρελαινόμαστε λίγο όταν βλέπουμε τις πελώριες ταμπέλες SALE. Ωστόσο πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμες... μην αγοράσετε ό,τι βρείτε μπροστά σας επειδή πολύ απλά είναι πανφθηνό. Ποντάρετε πάνω σε pieces που να αρμόζουν στο προσωπικό σας στυλ και που είστε σίγουρες πως θα φορέσετε περισσότερο από μια φορά. 

Κανόνας 5: Αγοράστε και ξεφορτωθείτε
Είναι εκείνη η περίοδος που μόλις πληρωθήκατε, τα καταστήματα επαναλειτουργούν και νιώθετε εκείνη την έντονη ανάγκη να ξεσπάσετε στα μαγαζιά και να αγοράσετε τα πάντα. Well να έναν κανόνας που θα κάνει καλό τόσο σε εσάς όσο και στην γκαρνταρόμπα σας. Αγοράστε κάτι αλλά ξεφορτωθείτε κάτι άλλο. Κάποιο ρούχο που έχει χρόνια να φορέσετε, που δεν σας αντιπροσωπεύει πλέον ή που δεν εφαρμόζει τόσο καλά.

Κανόνας 6: Ανταλλάξτε ρούχα με τις stylish φίλες σας
Τι πιο wow από το να ανταλλάξετε ρούχα με μια φίλη σας που να τυχαίνει να έχετε παρόμοιο στυλ. Ή ακόμα καλύτερα... με μια φίλη που διαφέρουν αρκετά τα γούστα σας. Ίσως σας πείσει να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο και τελικά να το αγαπήσετε. Κάντε μια εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας σας, βάλτε σε μια σακούλα τα ρούχα που δεν φοράτε πλέον για οποιονδήποτε από τους πιο πάνω λόγους που ήδη αναφέραμε και παροτρύνετε μια φίλη σας να κάνει το ίδιο. It’s swap time!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
fashion rules  |  κανόνες  |  τάση  |  στυλ  |  trend  |  fashion  |  must know

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση