ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

5 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε ένα ζευγάρι παπούτσια

Η κακή επιλογή παπουτσιών επηρεάζει ολόκληρο το σώμα μας

Ριάνα Στυλιανού

H αγορά παπουτσιών δεν είναι και εύκολο πράγμα, ειδικά για εμάς τις γυναίκες όπου υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές εκεί εξω. Η σωστή επιλογή παπουτσιών δεν πρέπει να εξαρτάτε μόνο από θέματα αισθητικής και επίκαιρων τάσεων, αλλά η άνεση είναι εξίσου σημαντική.

Ένα ζευγάρι ακατάλληλου παπουτσιού που μας κουράζει και «χτυπάει» σε κάποιο σημείο του ποδιού μας, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή.

Λάθος Νο1
Ένα συχνό λάθος που κάνουμε κατά την αγορά παπουτσιών είναι ότι εμπιστευόμαστε περισσότερο την φίλη μας παρά τα πόδια μας... Και τι θέλω να πω με αυτό; Όταν κάποιος άλλος συνεισφέρει τη συμβουλή του ίσως να επηρεάσει την τελική μας απόφαση. Κάθε πόδι είναι μοναδικό, οπότε δεν μπορούμε επηρεαζόμαστε τόσο από την άποψη των άλλων.

Λάθος Νο2
Ένα συχνό λάθος που κάνουμε εμείς οι γυναίκες, είναι να αγοράζουμε παπούτσια για μία συγκεκριμένη περίσταση, όπως για έναν γάμο ή μια βάφτιση. Το λάθος που κάνουμε είναι να τα φοράμε κατευθείαν στην περίσταση, χωρίς να τα έχουμε συνηθίσει λίγο από πριν. Το σωστό είναι να το φοράμε 10 την μία μέρα, 20 λεπτά την άλλη και ούτω καθεξής, έτσι ώστε το πόδι να συνηθίσει στην πίεση του παπουτσιού.

Λάθος Νο3
Είμαι σίγουρη πως σχεδόν όλες σας θεωρείτε δεδομένο ότι τα φλατ παπούτσια είναι αναπαυτικά και λειτουργικά. Τα φλατ παπούτσια που δεν έχουν πάτο που προσφέρει αντικραδασμική προστασία, μπορούν να περιορίζουν την κίνηση της μέσης. Για παράδειγμα, το μοκασίνι και η μπαλαρίνα είναι καλό να τα αποφεύγουμε αν δεν έχουν κάποιο ορθοπεδικό πάτο στο εσωτερικό τους, όπως επίσης και τα αθλητικά παπούτσια με λεπτή σόλα.

Λάθος Νο4
Όταν αγοράζουμε ψηλοτάκουνα παπούτσια που δεν μας βολεύουν απλά επειδή μας αρέσουν είναι μεγάλο λάθος. Κακά τα ψέματα, το ιδανικό τακούνι είναι τετράγωνο, φαρδύ και χαμηλό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταφεύγουμε μόνο σε αυτό το είδος παπουτσιού. Απλά πρέπει να σιγουρευτείτε πως το πόδι σας εφαρμόζει καλά στο παπούτσι και είναι όσο πιο ξεκούραστο γίνεται.

Λάθος Νο5
Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε, είναι να πηγαίνουμε για ψώνια νωρίς το πρωί ή εντελώς ξεκούραστες. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, κάντε το στο τέλος της ημέρας σας, μετά από κάμποσο περπάτημα, έτσι ώστε τα πόδια σας να είναι φουσκωμένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα σπεύσετε στην αγορά ενός ζευγαριού που θα σας είναι άνετα ακόμα και αν τα πόδια σας βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
shoes  |  fashion  |  λάθη  |  mistakes  |  μόδα

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση