ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λευκό φόρεμα με πουά, μπαλαρίνες και ασημένια κοσμήματα
 

4 Κύπριες σχεδιάστριες μόδας αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας τους

Οι δυσκολίες του fashion industry της Κύπρου και οι ευχές που στέλνουν οι Βανέσσα Χατζηιωσήφ, η Στυλιάνα Κοτζιάπασιη, η Χάρις Χαραλάμπους και η Χρίστια Χαραλάμπους.

Δέσποινα Άσπρου

Λένε πως η ζωή είναι γυναίκα. Αν και σίγουρα η λέξη είναι θηλυκή, τα πράγματα περιπλέκονται στο ρου της καθημερινότητας και τα στερεότυπα, έρχονται συχνά να ανατρέψουν τα δεδομένα, με αποτέλεσμα, συχνά οι γυναίκες να έρχονται αντιμέτωπες με πολλές δυσκολίες και τα εμπόδια που βρίσκουν στον δρόμο τους για την επιτυχία να είναι «μεγαλύτερα» από αυτά που «τυχαίνουν» στους άντρες. Αν και σίγουρα, σήμερα, τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν, ο δρόμος προς την ισότητα είναι ακόμη μακρύς. Με αφορμή την σημερινή ημέρα, επικοινωνήσαμε με τέσσερις Κύπριες γυναίκες που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν να καταξιωθούν στο fashion industry της Κύπρου. Ο λόγος για την Βανέσσα Χατζηιωσήφ, την Στυλιάνα Κοτζιάπασιη, την Χάρις Χαραλάμπους και την Χρίστια Χαραλάμπους.  

Κληθείς να αποκαλύψουν το δικό τους μυστικό για την επιτυχία, η Βανέσσα Χατζηιωσήφ που κατάφερε να αναδειχθεί μέσα από το brand της «The Robe Romance» μάς είπε «Τα πάντα ρει / change is the only constant. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ενα master plan αλλά είναι επίσης σημαντικό να μπορείς να προσαρμοστείς όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα περίμενες η όπως τα φανταζόσουν. Πρέπει να αναθεωρούμε συνέχεια κάθε βήμα και μέσα στην αλλαγή να μπορούμε να κρατήσουμε και μια δόση αυθορμητισμού και ηρεμίας. Δεύτερο, Να ‘απολαμβάνεις ‘ κάθε φάση- από την πιο μικρή νίκη μέχρι την πιο μεγάλη αποτυχία. Κάθε φάση κρύβει ενα silver lining».


H Βανέσσα Χατζηιωσήφ

Από πλευράς της, η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το «CHÁRIS Studio», Χάρις Χαραλάμπρους μάς τόνισε: «Πολλή αγάπη για αυτό που κάνω, ικανότητα να προσαρμόζεσαι σε νέες καταστάσεις, και τέλος το να ακούς και να εξελίσσεσαι με βάση το τι θέλει ο καταναλωτής χωρίς να χάνεις την ταυτότητα σου».

Η Χρίστια Χαραλάμπους, ιδιοκτήτρια του «Blanc Studio» υποστήριξε: «Θεωρώ ευτυχία ότι, αυτό που επέλεξα ως επάγγελμα είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ και πιστεύω πως αυτό οδηγεί στην επιτυχία».

 

Μιλώντας για το δικό της μυστικό, η Στυλιάνα Κοτζιάπασιη τόνισε: «Χρειάζεται σίγουρα αφοσίωση, και να μένεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου». 

Θέλοντας να μάθουμε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια νέα γυναίκα να πετύχει την δική της επιχείρηση στην Κύπρο και στην συνέχεια να καθιερωθεί, στην προκειμένη περίπτωση στο fashion industry του νησιού, τους ζητήσαμε να μάς μιλήσουν για την δική τους προσπάθεια να ακολουθήσουν και στην συνέχεια να υλοποιήσουν το όνειρό τους. Η Βανέσσα Χατζηιωσήφ τόνισε: «Πριν 5 χρονιά δούλευα σε άλλο κλάδο και είχα μια ας πούμε σταθερή δουλειά. Παράλληλα είχα ξεκινήσει την ιδέα του brand και θυμάμαι ότι ήταν ένα μεγάλο άλμα προς το άγνωστο και βεβαίως υπήρξαν δυσκολίες να ξεκινήσω κάτι από το 0. Πολλές φορές πρέπει να ‘πείσεις’ κόσμο γύρω σου για αυτό που πας να δημιουργήσεις. Ποτέ δεν θα πιστέψουν όλοι στην ιδέα σου αλλά είναι σημαντικό να είσαι με άτομα που πιστεύουν σε σένα. Πιστεύω ότι ήμουν πολύ τυχερή που ήμουν σε τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον». Η Χάρις Χαραλάμπους, αναφερόμενη στην δυσκολία της ίδρυσης μιας επιχείρησης στο κυπριακό τοπίο, ανέφερε: «Κάθε καινούρια αρχή είναι δύσκολη.  Η Κύπρος αποτελεί μια μικρή αγορά με πολλούς ταλαντούχους σχεδιαστές και η μεγαλύτερη δυσκολία ξεκινώντας ήταν να κερδίσω την εμπιστοσύνη των γυναικών και να επιλέξουν τα ρούχα μου στις σημαντικές τους στιγμές». Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Χρίστια Χαραλάμπους είπε: «Η Αρχή πάντα είναι πιο δύσκολη αλλά το νεαρό της ηλικίας μου και η ενέργεια που είχα όταν ξεκίνησα με βοήθησε στο να επιμένω και να προσπερνώ τις οποιεσδήποτε δυσκολίες έβρισκα, ιδιαίτερα στην αρχή», ενώ η  Στυλιάνα Κοτζιάπασιη ανέφερε: «Για μένα είναι το όραμα που έχεις και πόσο πραγματικά θέλεις να δημιουργήσεις.Όταν δουλεύεις σκληρά ως προς την κατεύθυνση που θες, θα φτάσεις». 

Τέλος, ζητήσαμε από την Βανέσσα Χατζηιωσήφ, την Στυλιάνα Κοτζιάπασιη, την Χάρις Χαραλάμπους και την Χρίστια Χαραλάμπους να στείλουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Από πλευράς της η Βανέσσα Χατζηιωσήφ είπε: «Ερωτευτείτε. Τον εαυτό σας, την απλή καθημερινότητα σας, και τους ανθρώπους σας ξανά και ξανά». «Ακολουθείστε τα όνειρά σας και μην αφήσετε να σας περιορίσει το τι θα πουν οι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά η Χάρις Χαραλάμπους. Η Χρίστια Χαραλάμπους ευχήθηκε «να είμαστε ο εαυτός μας πάνω από όλα, να στηρίζουμε τις επιλογές μας, να βρίσκουμε την ευτυχία σε οτιδήποτε μας κάνει χαρούμενες και να μην σταματήσουμε πότε να ονειρευόμαστε» και η Στυλιάνα Κοτζιάπασιη τόνισε: «Τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για να πετύχεις τους στόχους σου. Η Γυναίκα έχει τη δύναμη να δημιουργήσει μια ζωή, να αντέχει και να είναι πάντα η πιο δυνατή σε ένα δωμάτιο». 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση