ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Βουνί

Wiz Guide

Του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Έχουμε καταντήσει πιο γραφικοί κι απ’ τα λιθόστρωτα σοκάκια του χωριού να λέμε πόσο μας αρέσει κάθε φορά να επισκεπτόμαστε το Βουνί, το υπέροχο κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού. Και ειδικά τα τελευταία μερικά χρόνια που η εικόνα του έχει αλλάξει προς το καλύτερο, χάρη στη δουλειά που έγινε στους δρόμους αλλά και σε πολλά από τα πανέμορφα κτήρια με τη χαρακτηριστική λευκή πέτρα της περιοχής.

Στο Βουνί μπορείς να πας για φωτογραφίες στα σοκάκια, με φόντο το Καφενείο η Πλατεία -το χωρίς αμφιβολία πιο πολυφωτογραφημένο καφενείο στην Κύπρο-, να απολαύσεις κυπριακή κουζίνα ή ελληνικό μεζέ από τις πέντε ταβέρνες του χωριού (Ταβερνάκι της Λένιας, ΤάκηςMonte VouniΒουνιώτικο και Ωραία Ελλάς), να πιείς καφέ ή ζεστό σπιτικό ρόφημα, να σβήσεις τη λιγούρα σου με μια κρέπα, ένα pan cake, ή ένα παραδοσιακό μελωμένο κατιμέρι (Καφενείο η ΠλατείαΜαχαζάκιΣτου Κωστή), αλλά και να καθίσεις για κρασί, gin ή ζιβανία σε ένα από τα μπαρ στο χωριό (Οίνου Στράτα) .

Το Βουνί μπορείς να το περιηγηθείς σε μια βόλτα που θα γίνει αυθημερόν, μπορείς όμως και να διανυκτερεύσεις αν θες, καθώς η λίστα με τα καταλύματα περιλαμβάνει γύρω στις δεκαπέντε επιλογές. Σπίτια παλιά, αρχοντικά ενίοτε, που έχουν αναπαλαιωθεί, προσφέροντας luxury διαμονή.

''Ειδικά αυτή την περίοδο που το Βουνί έχει φορέσει τη γιορτινή διάθεσή του, μας προσφέρει ακόμα περισσότερες αφορμές για ένα roadtrip ως εκεί για όσο θα διαρκέσουν οι γιορτές''.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση