ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

10+6 συμβουλές για να κάνουμε διακοπές με ασφάλεια

Έτσι θα κάνουμε διακοπές φέτος

newsroom must

Μετά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους, επισημαίνοντας ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού o οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας.

Πρέπει να φερόμαστε έξυπνα και να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους είτε αυτό αφορά στην προστασία της υγείας στο ταξίδι, στη διαμονή, στο φαγητό, στην παραλία αλλά και στη διασκέδαση.

1. Αφήστε ανοικτά παράθυρα στο αυτοκίνητο, στους κλειστούς χώρους.

2. Αν χρησιμοποιήσουμε μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φοράμε μάσκα ενώ επιλέγουμε να μην ταξιδέψουμε, εάν αισθανόμαστε κάποια αδιαθεσία.

3.  Επιλέγουμε προορισμούς διακοπών οι οποίοι δεν είναι πολυσύχναστοι για τη δική μας ασφάλεια.

4. Αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις  όπως τα πάρτυ, τα μπαράκια με πολυκοσμία.

5.  Αν μένουμε σε ξενοδοχείο προσπαθούμε να διατηρούμε το δωμάτιο καθαρό για να αποφύγετετε την καθημερινή καθαριότητα από το προσωπικό αλλά και την είσοδο επιπλέον ατόμων στο δωμάτιό σας.

6.  Όσον αφορά στην παραλία, ετοιμάζουμε κάποια σνακ, φρούτα και φαγητό για να πάρουμε μαζί μας έτσι ώστε να αποφύγουμε το να αγοράσουμε κάτι από εκτός.

7.  Καθόμαστε στο κρεβατάκι στην παραλία απλώνοντας πάντα την πετσέτα μας. Επίσης δεν μοιραζόμαστε ποτέ πετσέτες θαλάσσης αλλά ούτε μπάνιου.

8.  Πετάμε τα άχριστα μας μέσα στους κάδους απορριμάτων για να αποφύγουμε το να αγγίξει κάποιος άλλος στα δικά μας σκουπίδια.

9.   Δεν ξεχνάμε να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι, εάν δεν είναι εφικτό, τα καθαρίζουμε με αντισηπτικό διάλυμα που πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας.

10. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο μας, τη μύτη και τα αυτιά και περιοριζόμαστε όσον αφορά στις αγκαλιές και φιλιά με γνωστούς και φίλους.

11. Τηρούμε πάντα την απόσταση 1,5 μέτρου το λιγότερο από τους γύρω μας.

12. Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας εάν εμφανίσουμε συμπτώματα αδιαθεσίας συμβατά με τη λοίμωξη του κορονοϊού, όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, περιοριζόμαστε, πίνουμε άφθονα υγρά, τρώμε ελαφρά και υγιεινά.

O κάθε πολίτης πρέπει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού

13. Αν έχουμε δικό μας μέσο για το ταξίδι μας εντός ή εκτός, καλύτερα να ταξιδεύουμε μόνο με τα μέλη της οικογένειας μας ή με τα άτομα τα οποία συμβιώνουμε.

14. Αποφεύγουμε να ακουμπούμε επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό, όπου ο ιός μπορεί να μείνει ζωντανός, έως και τρεις μέρες.

15.  Για τις πληρωμές μας, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ανέπαφες κάρτες.

16. Για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, επειδή οι επιβάτες κάθονται δίπλα δίπλα, σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι όταν φοράνε όλοι μάσκες ο κίνδυνος της διασποράς είναι ελάχιστος, κοντά στο 5%.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

Roadtrip στο Καμπί

Roadtrip στο Καμπί

Το κείμενο είναι τμήματα της εκπομπής «Roadtrip.cy» στον Σπορ FM 95.
Wiz Guide
 |  TRAVEL