ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

5 μονοπάτια της φύσης που αξίζει να περπατήσεις

Ξεχωρίσαμε 5 μονοπάτια για να βάλεις άμεσα στη λίστα σου

Με την χαλάρωση των μέτρων μπορούμε ξανά να βγούμε στη φύση, να περπατήσουμε στα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Εκεί όπου περιτριγυρίζεσαι από πράσινο, από ποταμάκια και από θέα, όπου περπατάς και νομίζεις πως είσαι κάπου αλλού, που βρίσκεσαι μακριά από τους ήχους της πόλης και τη φασαρία. 

Από την 1η Μαρτίου, λοιπόν, μπορούμε ξανά να περπατήσουμε στα μονοπάτια της φύσης και ευτυχώς η Κύπρος έχει πολλά. Ξεχωρίσαμε 5 γνωστά ή λίγο πιο άγνωστα, που ίσως ξέρεις και έχεις επισκεφτεί ή που ακόμα δεν κατάφερες, για να τα βάλεις άμεσα στη λίστα σου και να προγραμματίσεις την επόμενη σου βόλτα στη φύση.

Αρχάγγελος - Μύλος της Ροδούς, Λευκωσία

Ξεκινώντας από την γέφυρα στον νερόμυλο, περπατάς προς την εκκλησία Παναγία Ποδίθου ή και αντίστροφα, έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις σε ένα παραμυθένιο τοπίο, πλάι στον ποταμό, γεμάτο δέντρα. 

Καμπί του Φαρμακά, Λευκωσία

Ξεκινώντας από μέσα στο χωριό, έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις στην άκρη του βουνού, με ιδιαίτερη βλάστηση μέχρι να καταλήξεις στο διάσημο πλέον δεντρόσπιτο. Αν θέλεις συνεχίζεις μέχρι το τέρμα, με λίγο περισσότερη ανηφόρα ή επιστρέφεις πίσω.  

Φράγμα Ξυλιάτου, Λευκωσία

Αφού αφήσεις στο αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης μπαίνεις σε ένα κυκλικό μονοπάτι που κάνει τον γύρο του φράγματος, έχοντας σχεδόν πάντα θέα την πανέμορφη λίμνη και τη φύση που το περιτριγυρίζει.

Φαράγγι του Άβακα, Πάφος

Ένα από τα πιο... περιπετειώδη μονοπάτια που μπορεί να διασχίσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με ένα μονοπάτι που περνά ανάμεσα σε φύση, μέσα από ρηχά νερά και βράχους, περιτριγυρισμένο από λόφους και βράχους σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. 

Δόξα Σοι Ο Θεός / Τεισιά της Μαδαρής, Λεμεσός / Λευκωσία 

Τα περιβόητα πλέον μονοπάτια στα όρια Λευκωσίας / Λεμεσού σού παρέχει φανταστική πανοραμική θέα των βουνών και των γύρω χωριών αναλόγως πόσο ψηλά θέλεις να φτάσεις, ξεκινώντας από τον χώρο στάθμευσης και το παρατηρητήριο.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση