ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: tailored παντελόνι και chunky πλεκτό
 

Tο «φιορδ» της Κύπρου

Πρόταση για εκδρομή στο πιο India style σημείο του μεγάλου μεσογειακού νησιού

Πάρις Δημητριάδης

Παρά το μικρό μέγεθος της χώρας, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Κύπρου μπορούν να χαρούν και να απολαύσουν μια εντυπωσιακά μεγάλη πολυμορφία και διαφορετικότητα σε βουνά, πεδιάδες, θάλασσες και ακτογραμμές. 

Ένα αντιπροσωπευτικό, για παράδειγμα, φυσικό τοπίο, που περισσότερο με νότια Ινδία μοιάζει παρά με ανατολική Μεσόγειο είναι ο συγκινητικά απάχικος Ποταμός Λιοπετρίου, ένα μέρος που ανεπίσημα και άτυπα ονοματίζεται κιόλας ως το «φιόρδ της Κύπρου».

Τοποθετημένος τέσσερα περίπου χιλιόμετρα νότια της ομώνυμης κοινότητας, ο Ποταμός Λιοπετρίου είναι επί της ουσίας μια μακρόστενη θαλάσσια λωρίδα ελικοειδούς σχήματος, που με την παρόδο των χρόνων φαίνεται να διαμορφώθηκε από τη συνένωση των νερών της βροχής, του ποταμού και της θάλασσας. Αυτό που σίγουρα κάνει τον Ποταμό Λιοπετρίου να ξεχωρίζει και να διαφέρει από άλλους «συμβατικούς» ποταμούς του νησιού είναι ότι δεν προέρχεται από υπόγεια ρεύματα ή από μια ορεινή πηγή, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά από την ίδια τη θάλασσα. Ουσιαστικά πρόκειται για την εντυπωσιακή διακλάδωση της ίδιας της θάλασσας αρκετά μέσα στη στεριά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση