ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Στους δροσιστικούς καταρράκτες του εραστή της Αφροδίτης

Ακροβασίες και τολμηρές βουτιές στα Λουτρά του Άδωνη στην Πάφο

Πάρις Δημητριάδης

Μπαίνουμε ημερολογιακά στον Σεπτέμβριο, αναμφίβολα τον καλύτερο και ωραιότερο μήνα για αναζωογονητικές βουτιές σε δροσιστικά νερά, αφού από τη μία οι καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται κανονικά και από την άλλη η κοσμοσυρροή σε τουριστικά μέρη είναι αναμφίβολα κατά πολύ λιγότερη από τον Αύγουστο.

Ένας απίθανος προορισμός για εκδρομή ένα Σαββατοκύριακο εντός Σεπτεμβρίου που μπορεί να συμπεριλάβει ακροβασίες, αναρριχήσεις και βουτιές σε γλυκά νερά είναι τα μαγευτικά Λουτρά του Άδωνη στην Πάφο, που βρίσκονται λίγο νοτιότερα από τα αντίστοιχα Λουτρά της αγαπημένης του Αφροδίτης.

Τα Λουτρά του ωραίου Άδωνη βρίσκονται στα 270 μέτρα υψόμετρο, κοντά στα χωριά Ακουρσός και Κοίλη και πρόκειται για ένα καταπράσινο μέρος με δύο καταρράκτες, μία μικρή και σχετικά βαθιά λίμνη σαν κολυμπήθρα, αγάλματα αρχαίων θεοτήτων και ιδιωτικό χώρο με ξαπλώστρες και καφετέρια. Ένας απότομος και κατακόρυφος βράχος που στέκει πάνω από τη λίμνη δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για αναρρίχηση ενώ τα ειδικά σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της λίμνης παραπέμπουν σε μυθιστορηματικά σκηνικά Tarzan style, με τους τολμηρότερους απ’ τους επισκέπτες να ζουν τ’ όνειρο του σκαρφαλώματος, της αναρρίχησης και της βουτιάς στο απόγειο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ewa Markuszewska (@ewamarkuszewska)

Τα Λουτρά του Άδωνη μπορούν φυσικά να αποδειχθούν εξόχως απολαυστικά και για όλους όσοι επιθυμούν απλώς να κάνουν μια σεμνή βουτιά στα δροσερά νερά από χαμηλότερο και ευκολότερα προσβάσιμο σημείο. Μία μικρή γέφυρα που βρίσκεται στα Λουτρά μπορεί να γίνει το ιδανικό σημείο για ρέμβασμα των καταρρακτών από διαφορετική και λίγο υπερυψωμένη οπτική γωνία ενώ στο ρομάντζο της υπόθεσης προστίθεται χωρίς αμφιβολία και ο συμπαθητικός μύθος που έχει προωθηθεί για τα λουτρά που λέει ότι εάν νεαρά ζευγάρια αγγίξουν τα αγάλματα των αρχαίων θεοτήτων θα τεκνοποιήσουν σύντομα.

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Άδωνης ήταν ο νεαρός θεός που υπήρξε καρπός μιας άνομης συνεύρεσης πατέρα και κόρης, του Κινύρα και της Σμύρνας. Η μυθολογία γύρω από τον Άδωνη Λέγεται ότι ο Άδωνης γεννήθηκε τόσο όμορφος ώστε η ίδια η Θεά Αφροδίτη που προκάλεσε την ειδεχθή αιμομιξία, τον ερωτεύτηκε παράφορα. Όταν ο Κινύρας κατάλαβε ότι παραπλανήθηκε ώστε να έρθει σε ερωτική συνεύρεση με την κόρη του, ξέσπασε εναντίον της και προσπάθησε να τη σκοτώσει. Εκείνη τότε έτρεξε στα βουνά για να σωθεί. Ο Κινύρας όμως την πρόλαβε και πήγε να την αποκεφαλίσει. Τότε, η Θεά Αφροδίτη τη μεταμόρφωσε σε φυτό. Όταν το σπαθί καρφώθηκε στο φυτό, πετάχτηκε από μέσα ο Άδωνις, ένα πανέμορφο αγοράκι.

Η ομορφιά του μικρού Άδωνη συγκίνησε την Αφροδίτη και κρυφά από τους άλλους θεούς έβαλε το πανέμορφο μωρό μέσα σε μια λάρνακα και το παρέδωσε στην Θεά Περσεφόνη, βασίλισσα και Θεά του Κάτω Κόσμου, για να τον μεγαλώσει. Ο μικρός Άδωνης καθώς μεγάλωνε γινόταν όλο και πιο όμορφος και η Περσεφόνη τον ερωτεύτηκε. Όταν ήρθε η ώρα να τον επιστρέψει στην Αφροδίτη, αρνήθηκε. Τότε οι δύο θεές του Έρωτα (Αφροδίτη) και του Θανάτου (Περσεφόνη) συγκρούστηκαν για τον όμορφο νέο. Τελικά ζήτησαν από τον Δία, να λύσει τη διαφωνία τους.

Ο Διας αποφάσισε τους 4 μήνες του χρόνου ο Άδωνης να μένει με την Θεά Αφροδίτη, τους άλλους 4 με την Θεά Περσεφόνη και τους τελευταίους 4 μήνες να τους διαθέτει όπως ο ίδιος ήθελε. Επειδή όμως η Αφροδίτη ήταν πιο όμορφη, ο Άδωνις αποφάσισε να μείνει μαζί της. Κάθε χρόνο, σύμφωνα πάντοτε με τον μύθο, ο ωραίος Άδωνης πεθαίνει και ανασταίνεται ξανά και ξανά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MARIA ANDREEA (@mari.a.ndreea)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DarrelAdams92 (@darreladams92)

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

X