ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Στο χωριό που μυρίζει ήδη Χριστούγεννα

Πρόταση για εκδρομή στο δημοφιλές θέρετρο του Πεδουλά

Πάρις Δημητριάδης

Ο Δεκέμβριος βρίσκεται προ των πυλών και η εορταστική διάθεση αρχίζει να σκάει μύτη με τα χριστουγεννιάτικα χωριά να ανοίγουν το ένα μετά τον άλλο και τον διάκοσμο να απλώνεται παντού σαν αστραπή.

Μια πολύ ωραία πρόταση για εκδρομή στο ψηλό βουνό με τζάκια, καμινάδες, γραφικά κεραμίδια και πλούσιο δάσος που θα σας κάνει να νιώσετε ήδη Χριστούγεννα είναι το δημοφιλές θέρετρο του Πεδουλά στο Τρόοδος. Σε υψόμετρο 1100μ ο γνωστός για τα κεράζια του Πεδουλάς βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους στην κοιλάδα της Μαραθάσας.

Γειτονεύει με τις κοινότητες Μουτουλλά, Πρόδρομου, Λεμύθου, και Καλοπαναγιώτη. Συναρπαστική είναι και η ιστορία του Πεδουλά που χρονολογείται στη βυζαντινή εποχή Επί Φραγκοκρατίας και Ενετοκρατίας ήταν βασιλική ιδιοκτησία και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της κοινότητας, η η γεωργία ήταν ανέκαθεν ο στυλοβάτης της οικονομίας του χωριού, αφού ο Πεδουλάς ήταν πάντα ιδανικός τόπος για την καλλιέργεια κερασιών, μήλων και άλλων οπωροφόρων δέντρων.

Ο τουρισμός, το εμπόριο και οικοτεχνίες αποτελούν ωστοσο παραδοσιακά κι αυτά ασχολίες των κατοίκων ενώ αν και δεν υπάρχουν υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και επαύλεις σίγουρα θα απολαύσετε τη διαμονή σας σε ένα από τα cosy και γραφικά, παραδοσιακά ξενοδοχεία που βρίσκονται στον κύριο οδικό άξονα του χωριού.

Υπάρχουν δύο εκδοχές σχετικά με την ονομασία της κοινότητας. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή το χωριό πήρε το όνομά του από τους πρώτους κατοίκους του χωριού που έφτιαχναν πέδιλα. Η δεύτερη εκδοχή και πιθανότατα η πιο ορθή, αναφέρεται στη λέξη Πεδουλάς η οποία προέρχεται από τις λέξεις ‘πεδιάδα’ και ‘λας’ δηλαδή ο λαός της πεδιάδας.

Σήμερα πια η οικονομία του χωριού βασίζεται κυρίως στον τουρισμό. Στο χωριό υπάρχει βυζαντινό και λαογραφικό μουσείο με highlight εκθέματος που σίγουρα θα σας χαραχτεί στη μνήμη τα προικοσύμφωνα και τα κυπριακά χαρτονομίσματα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Welove Cyprus (@cypruslovers_)

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση