ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Σικελία: Αξίζει να πας ταξίδι στην πιο «άναρχη» πλευρά της Ιταλίας;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επόμενο σας ταξίδι στην Σικελία

Μαρία Σάββα

Ένα βραχύ ταξίδι στη Σικελία, με εκκίνηση από την Κατάνια, αναδεικνύεται σε μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία ενός σύντομου τουριστικού οδηγού με έμφαση στις ανατολικές ακτές του νησιού. Σε αυτόν τον οδηγό, εμπνευσμένο από τα λόγια του Gabriel García Márquez που αναφέρουν ότι "το να πας στη Σικελία είναι καλύτερο από το να πας στο φεγγάρι", αναδεικνύονται οι διάφορες πτυχές αυτού του μοναδικού ταξιδιού.

Η Ιταλία, ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, και η Σικελία αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο μέσα στη χώρα. Κρατώντας τον χαρακτηρισμό "το νησί των αντιθέσεων", η Σικελία προσφέρει ποικιλία εμπειριών, από βραχώδεις ηφαιστειακές ακτές μέχρι λευκές αμμώδεις παραλίες και από αρχαίους χώρους μέχρι σύγχρονα πολυτελή θέρετρα.

Η Σικελία έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τους αρχαίους χώρους, τα ειδυλλιακά τοπία και την έντονη ενέργεια της περιοχής. Από την πολυσυλλεκτική Κατάνια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, μέχρι την επιβλητική Αίτνα, το ηφαίστειο της Ευρώπης, η Σικελία προσφέρει ανεξάντλητες ευκαιρίες για ανακάλυψη.

Η Κατάνια, παρότι βιομηχανική, έχει μια μαγνητική έλξη που αντανακλάται στα cool μπαρ και τις αυθεντικές γεύσεις που προσφέρει. Οι κρυφοί θησαυροί της, όπως η πλατεία "Piazza del Duomo" και ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Αγάθης, προσθέτουν στην ιδιαίτερη γοητεία της πόλης.

Οι αρχαίοι χώροι της Σικελίας, όπως το αμφιθέατρο στις Συρακούσες και το θέατρο στην Ταορμίνα, αποτελούν εντυπωσιακά μνημεία που μαρτυρούν τον πλούτο της παρελθούσας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, οι λιχουδιές της Σικελίας, όπως τα "arancini" και τα "cannoli", καθώς και τα τοπικά κρασιά, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Τέλος, η Σικελία αναδεικνύεται με την Αίτνα, το ενεργό ηφαίστειο που χαρακτηρίζει το νησί. Από την Κατάνια, μπορεί κανείς να απολαύσει την επιβλητική θέα της Αίτνας και να εξερευνήσει την περιοχή περπατώντας ή κάνοντας μια μονοήμερη εκδρομή στα παρακείμενα αξιοθέατα.

Συνολικά, ένα ταξίδι στη Σικελία, με εκκίνηση από την Κατάνια, αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία που συνδυάζει ποικιλία φυσικής ομορφιάς, πλούσια ιστορία και γαστρονομικό καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Σικελία  |  νέα  |  ταξίδι  |  Ιταλία  |  news  |  lifestyle  |  must know  |  Italy  |  Sicily

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση