ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ecru denim παντελόνι, πουκάμισο και γόβες
 

Σίγουρα αυτό το τοπίο στην Κύπρο δεν το έχεις ξαναδεί

Το φαράγγι στην Πάφο που πρέπει να δεις!

Πολλά μπορείς να πεις για το Instagram, ένα πράγμα όμως που καταφέρνει - κυρίως τώρα, τα χρόνια του COVID - είναι πως μας παρουσιάζει τοποθεσίες της Κύπρου που δεν γνωρίζαμε πριν. Αυτό συνέβη και σ' αυτή την περίπτωση. 

Όταν ακούς ''φράγματα της Κύπρου'' το πρώτο που σκέφτεσαι είναι σίγουρα αυτό του Άβακα. Είναι ένα αρκετά τουριστικό σημείο που αγαπούν το ίδιο και οι ντόπιοι όταν ψάχνουν λίγη περιπέτεια μέσα στη φύση. Στην Πάφο όμως υπάρχει ένα φαράγγι -  κρυμμένο διαμάντι. Ανατολικά του Ακάμα, απλώνεται ένα δύσβατο φαράγγι που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Silvio Augusto Rusmigo (@silviorusmigo)

Το Φαράγγι του Πετράτη, όπως είναι γνωστό, κρύβεται στην απρόσιτη κοιλάδα του ποταμού Πετράτυ, μεταξύ του Νέου Χωριού και της Ανδρολίκους, κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς. Αν καταφέρεις να περπατήσεις μέσα λίγο περισσότερο, θα συναντήσεις μεγάλους βράχους, απότομους γκρεμούς και φυσικά τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Όπως αναφέρει το Cyprus Discoverer, το ύψος των γκρεμών ανέρχεται στα 10 - 20 μέτρα και το βάθος του φαραγγιού στα 30 μέτρα. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PV (@travelbugproject)

Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε πως αν επιλέξεις να το επισκεφτείς εκτός από κατάλληλα προετοιμασμένος πρέπει να προσέχεις την φύση, να μαζεύεις τα σκουπίδια σου και να αφήσεις το τοπίο όπως το βρήκες. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Explore with Maratus

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση