ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Πότε θα ταξιδέψουμε ξανά;

Για πότε να προγραμματίζεις το επόμενο σου ταξίδι;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Η αλήθεια είναι πως με την δραματική εξέλιξη της κατάστασης ανά το παγκόσμιο, οι περισσότεροι αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε ή να ακυρώσουμε τα ταξίδια που είχαμε προγραμματίσει για τους ανοιξιάτικους μήνες. Αν είσαι και εσύ λάτρης των ταξιδιών, η ερώτηση σου τώρα είναι σίγουρα το αν και το πότε θα μπορείς να ταξιδέψεις ξανά. 

Είναι ακόμα ενδεχόμενο οι καλοκαιρινές διακοπές;

Αυτό είναι ακόμα αβέβαιο. Η κατάσταση μπορεί να είναι καλύτερη, μπορεί και όχι μιας και ακόμα δεν έχει αποδεχτεί αν ο ιός αντέχει σε ψηλές θερμοκρασίες. Το θετικό είναι πως σε χώρες με ψηλές θερμοκρασίες τα κρούσματα είναι ελάχιστα, κάτι που κάνει το καλοκαίρι να μοιάζει λίγο πιο αισιόδοξο χωρίς να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε. Σίγουρα η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν θα σταματήσει μέσα σε μία νύχτα. Θα μειώνονται τα κρούσματα σταδιακά, ας μην ξεχνάμε πως στην Κίνα χρειάστηκαν μήνες μέχρι τα κρούσματα να φτάσουν ξανά τους χαμηλούς διψήφιους αριθμούς.  

Με αυτά υπόψη, πότε θα μπορούμε να ταξιδέψουμε ξανά;

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του γραφείου προγραμματισμού ταξιδιών πολυτελείας Black Tomatο, το ιδανικότερο αυτή την περίοδο δεν είναι να ακυρώσουμε τα ταξίδια μας, αλλά να τα αναβάλουμε. ''Προτείνουμε να προγραμματίζετε για το φθινόπωρο, από τον Δεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι ειδικοί προβλέπουν πως θα ηρεμήσουν τα πράγματα'' λέει ανάμεσα σε άλλα. 

Παρόλο που δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για την εξέλιξη της κατάστασης, το φθινόπωρο είναι το καλύτερο σενάριο δεδομένων των παρόντων στοιχειών, συμπληρώνει ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Dr Robert Murphy, του Northwestern University. 

Ωστόσο, φυσικά, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά για όλους. H ασφάλεια ταξιδιού θα είναι απαραίτητη (αν δεν την θεωρούσες απαραίτητη μέχρι τώρα) και οπωσδήποτε οι κανόνες υγιεινής θα τηρούνται αυστηρά επιτέλους τόσο από τις υπηρεσίες που θα συναντήσουμε (αεροδρόμια, αεροπλάνα, ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ), τόσο και από εμάς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση