ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Ποιες είναι οι χώρες με το καλύτερο κλίμα;

Ποιες χώρες υποστηρίζουν την ιδέα της πιο ποιοτικής ζωής λόγω του κλίματός τους;

Γιώργος Γκαρακλίδης

Χώρες στον κόσμο υπάρχουν πολλές. Κάποιες είναι μικρές κι άλλες μεγάλες. Κάποιες έχουν πολλούς κατοίκους και κάποιες είναι πιο αραιοκατοικημένες. Κάποιες είναι νησιά και κάποιες ολόκληρες εκτάσεις γης. Με αυτό τον πρόλογο είναι σαν να απευθυνόμαστε σε παιδιά που πρωτοξεκινούν το μάθημα της Γεωγραφίας αλλά αυτή η παιδικότητα αξίζει να αναφερθεί σ’ ένα τόσο τρυφερό θέμα όπως αυτό των χωρών με το καλύτερο κλίμα. 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε μία λίστα με 5 χώρες των οποίων το κλίμα είναι θερμό, πρόσχαρο και κατάλληλο για τη διάθεση και την υγεία μας!

Γαλλία 

Η Γαλλία θα μπορούσε για ώρες να παίρνει πολλούς τίτλους ως η μεγαλύτερη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, ως η καλύτερη κουζίνα που είναι υποκειμενικό, ως ο πιο ρομαντικός προορισμός για καλοκαίρι και για χειμώνα και πάει λέγοντας. Παρ’ όλ’ αυτά το κλίμα της, ειδικότερα στα νότια της χώρας είναι από τα καλύτερα λόγω περισσότερο από το μισό της έκτασης της χώρας καλλιεργείται, ο ήλιος είναι σχεδόν πάντα παρών, η δροσερή αύρα επίσης παρούσα, οι χειμώνες είναι όσο κρύοι χρειάζεται με ελάχιστες εξαιρέσεις κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα ενώ το Γαλλικό καλοκαιράκι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτόν της καθαρής Μεσογείου. 

Ιταλία 

Δίπλα ακριβώς από τη Γαλλία έχουμε την Ιταλία (για να συνεχίσουμε ομαλά και το μάθημα Γεωγραφίας) με πολλούς λόγους που θα μπορούσαμε να διηγούμαστε καθημερινώς που κατατάσσει την Ιταλία σ’ αυτή τη θέση. Η Ιταλία έχει ιδανικό κλίμα για πολλούς ανθρώπους Υπάρχουν ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και ήπιοι χειμώνες, οι θάλασσες σχεδόν τριγύρω κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα καλύτερη, η καθαρή φύση επίσης διότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι ορεινό ενώ ο ήλιος σκεπάζει και «χαϊδεύει» τη χώρα διαρκώς. 

Αργεντινή 

Πάμε λίγο πιο μακριά τώρα, αρκετά πιο μακριά και φτάνουμε στην πανέμορφη και μυστηριώδη Αργεντινή της οποίας το κλίμα είναι ευεργετικό και προσαρμόζεται στα γούστα όλων. Γιατί αυτό; Διότι πολύ απλά η χώρα είναι τεράστια σε έκταση κι επομένως το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες ποικίλουν. Στο νότιο άκρο θα βρείτε άφθονο χιόνι και χιονόπτωση ενώ στις ανατολικές ακτές θα βρείτε ήλιο, θάλασσα, παραλίες, άμμο και χρυσή καρδιά. Μην ξεχνάτε την περίπτωση της πρωτεύουσας της χώρας της οποίας το όνομα είναι Buenos Aires που στα Ισπανικά σημαίνει Καλοί Άνεμοι. Όλο και κάτι θα ήξεραν όσοι πρωτοζήσανε εκεί και «βαπτίσανε» την πόλη κατ’ αυτόν τον τρόπο. 

Νέα Ζηλανδία

Αν πράγματι το ζούσαμε όλο αυτό που περιγράφεται εδώ θα είχατε ζαλιστεί με το πήγαινε-έλα. Το ίδιο ακόμη κι αν παίζαμε με την υδρόγειο σφαίρα. Πάμε πάλι στην άλλη άκρη του κόσμου και συγκεκριμένα στη Νέα Ζηλανδία όπου ο κόσμος ο οποίος μένει εκεί απολαμβάνει ένα ασύγκριτα θερμό και «τρυφερό» κλίμα. Η Νέα Ζηλανδία ως χώρα θυμίζει παραμύθι γιατί και μυστήριο έχει λόγω της μακρινής απόστασής της από τις περισσότερες χώρες και λόγω της απρόσιτης ομορφιάς της. Πλούσια δάση, πυκνή βλάστηση, βοσκοτόπια, ηφαιστειακές κορυφές με το κλίμα να συνοδεύει τη φυσική ομορφιά. Στα βόρεια το κλίμα είναι ζεστό και γίνεται πιο εύκρατο όσο κατεβαίνουμε. Κι εδώ ο ήλιος είναι ιδανικά παρών και ο κόσμος έχει να το λέει με χαρά και καμάρι για το πόσο «ζεστά» νιώθει κανείς με μια χώρα που προσφέρει τέτοιου είδους κλιματική φιλοξενία. 

Ελλάδα 

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της σημερινής μας λίστας. Και ναι, αν μη τι άλλο, η Ελλάδα ακόμη παίρνει την πρωτιά σε ορισμένα θέματα. Η γείτονος χώρα της Ιταλίας που αναφέραμε πιο πάνω, η Ελλάδα, έρχεται για να σαρώσει. Λόγω λοιπόν, της γεωγραφικής θέσης της, η Ελλάδα έχει ένα κλίμα φανταστικό καθώς χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Στη δυτική πλευρά της χώρας το κλίμα είναι πιο υγρό με αρκετές βροχές, ήπιους χειμώνες και πιο δροσερά καλοκαίρια με τα ορεινά της χώρας να έχουν ένα πιο «αυστηρό» προσωπείο καθώς οι χειμώνες είναι περισσότερο ψυχροί ενώ το καλοκαίρι ζεστό αλλά και δροσερό. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως τρίτης ηλικίας, επιλέγουν την Ελλάδα και τα νησιά της για να συνταξιοδοτηθούν καθώς γνωρίζουν πως το κλίμα της χώρας είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση και για βελτίωση της υγείας. Με τον ήλιο να προσφέρεται απλόχερα, τον χειμώνα να τον νιώθει κανείς, το φθινόπωρο να το παρατηρούν όλοι όσοι ζουν εκεί και με την άνοιξη η φύση να ξυπνά, το γεγονός και μόνο που οι άνθρωποι εκεί ζουν και τις τέσσερις εποχές και τις βλέπουν είναι συγκλονιστικό.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση