ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Πάσχα στο χωριό

Το Πάσχα συμπίπτει με τον απόγειο της άνοιξης κι αυτό σημαίνει πως η επαρχία σε Κύπρο και Ελλάδα, αυτή την εποχή έχει ζωγραφιστεί με τα καλύτερα χρώματα, ενώ τα ανθισμένα λουλούδια εκκρίνουν το πιο γλυκό τους νέκταρ. Όπως και να το κάνουμε, το Πάσχα στο χωριό έχει τη δική του χάρη. Οι αυλές και τα δρομάκια γεμίζουν με τη χαρακτηριστική μυρωδιά από τις φλαούνες και τα σουβλιστά εδέσματα, το πασχαλινό γλέντι βρίσκεται στα φόρτε του και ολόκληρο το χωριό σε καλωσορίζει στο δικό του γλέντι, σαν να είσαι στενό μέλος της οικογένειας. Εκεί που τα πασχαλινά έθιμα γίνονται ιεροτελεστία και τηρούνται με τον πιο εγκάρδιο τρόπο, εκεί που οι ψαλμωδίες στα μικρά εξωκλήσια ακούγονται τώρα σαν την πιο γλυκιά μελωδία. Αυτό είναι το ελληνικό Πάσχα, άλλωστε. Μια οικογενειακή γιορτή με παραδοσιακό ψωμί και ήθη και έθιμα του τόπου σου.

Δείτε πού μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά το Πάσχα, σε Κύπρο και Ελλάδα και ζήστε το σε όλο του το μεγαλείο!

Κύπρος
Casale Panayiotis (Καλοπαναγιώτης)

 

Ένα καινούργιο τουριστικό χωριό εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό στον όμορφο Καλοπαναγιώτη. Τα 15 αναπαλαιωμένα σπίτια ενός και δύο υπνοδωματίων, αλλά και τα στούντιο με τις απαραίτητες ανέσεις δίνουν τη δυνατότητα σε ζευγάρια και οικογένειες να απολαύσουν υπέροχες διακοπές. Κάποια, μάλιστα, από αυτά διαθέτουν και υποδοχή θειούχων νερών στις μπανιέρες τους, καθώς η περιοχή είναι γνωστή για τα θεραπευτικά ιαματικά λουτρά της. Διασχίστε τα υπέροχα μονοπάτια της φύσης γνωρίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα Μαραθάσας ή επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Ιωάννη, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μουσεία με θρησκευτικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας.
Info Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης, επαρχία Λευκωσίας, τηλ. 22952444. Από €90 το βράδυ info@casalepanayiotis.com

Το σπίτι της Λωξάνδρας (Κάθηκας)

Παλιό, πέτρινο, ανακαινισμένο σπίτι με μεγάλη πλακόστρωση αυλή και υπέροχη θέα προς τον Ακάμα. Διαθέτει δύο δωμάτια με τζάκι και δύο στούντιο. Ο Κάθηκας είναι γνωστός για τις καλές ταβέρνες του, ενώ έξω από το χωριό υπάρχουν και δύο οινοποιεία, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε για να δείτε από κοντά πώς παρασκευάζεται το κρασί. Επιπλέον, με τη βοήθεια των χωρικών ανακαλύψτε τα μονοπάτια της φύσης, ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται και το εκπληκτικό φαράγγι του Άβακα. 
Info Κάθηκας, Πάφος, τηλ. 99608333. €50 το βράδυ ανά άτομο.

Ελλάδα
Θέασις (Ήπειρος)

 

Ζήστε ανεπανάληπτες στιγμές σε μια πανέμορφη κοιλάδα στο δάσος, στα Συγγενά Κτιστάδων. Σ’ έναν οικισμό κοντά στον ποταμό Άραχθο, στο εντυπωσιακό γεφύρι της Πλάκας, αλλά και κοντά σε όμορφα χωριά, όπως το Συράκο και οι Καλαρίτες. Τα τέσσερα μονόχωρα αυτόνομα σπιτάκια στο κτήμα (χωρητικότητας δύο-πέντε ατόμων) έχουν σχεδιαστεί από ξύλο και πέτρα, με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και έχουν κυκλικό σχήμα και κωνικές στέγες με γυάλινη οροφή, για να κοιτάτε τ’ αστέρια. Διαθέτουν και τηλεσκόπιο για αστροπαρατηρήσεις, ενώ την άνοιξη ετοιμαστείτε για διάφορες δραστηριότητες στα μελίσσια τους.
Ιnfo Τσουμέρκα, Ήπειρος, τηλ. +00306948682910. Από €90 το βράδυ www.tzoumerka-theasis.gr

Μαυρομιχάλαι (Λακωνία)

Ένας ξενώνας στο σπίτι του γνωστού από την Επανάσταση του 1821 Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στο Λιμένι, δίνει αφορμή για χειμωνιάτικες εξορμήσεις με άρωμα ιστορίας στη Μάνη. Στεγασμένος σ’ ένα εντυπωσιακό πυργόσπιτο, όπου κυριαρχεί η πέτρα και με υπέροχη θέα στη θάλασσα, ο ξενώνας διαθέτει έξι δωμάτια (στάνταρ, superior, junior suite) με ξύλινες ή θολωτές πέτρινες οροφές. Το πρωινό σερβίρεται στην ατμοσφαιρική τραπεζαρία, ενώ θα βρείτε και café-bar. Ο ξενώνας είναι εξ ολοκλήρου non smoking!
Ιnfo Λιμένι Λακωνίας, τηλ. +00302733052400. Από €150 το βράδυ www.mavromichalai.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση