ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ecru denim παντελόνι, πουκάμισο και γόβες
 

Οι Πλάτρες είναι πάντα καλή ιδέα

Μια ιδέα για Κυριακάτικη εκδρομή

Με κάποιο τρόπο έχουμε χωρίσει τα χωριά και γενικότερα τις τοπθεσίες της Κύπρου αναλόγως της τοποθεσίας τους. Αυτά που βρίσκονται σε πιο χαμηλό υψόμετρο ή κοντά στη θάλασσα είναι, λέμε, για το καλοκαίρι, και τα πιο ψηλά είναι για χειμώνα. Οι Πλα΄τρες, ωστόσο, είναι ένας προορισμός που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε παντός καιρού, και ολόχρονα είναι πανέμορφος. Θεωρείται ένα από τα πιο παλιά χωριά, αφού συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 119 χωριά της Λεμεσού που υπήρχαν την εποχή των Λουζινιανών. 


Στις Πλάτρες μπορείς να βρεις διάφορες επιλογές για διαμονή (φωτογραφία: @platres.village)

Ανήκει στην επαρχία Λεμεσού, κοντά στο Τρόοδος, 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης και βρίσκεται σε μια περιοχή ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση του δάσους. Στις Πλάτρες συναντάς επίσης μονοπάτια της φύσης που καταλήγουν στους καταρράκτες των Καληδώνιων ή του Μυλλομέρη αλλά στο σύνολο 4 μονοπάτια της φύσης.
 
Οι καταρράκτες Καληδονιών (φωτογραφία: @nachoenviaje)

Εκτός των δύο γνωστών, μπορείς να περπατήσεις στο μονοπάτι του Πουζιάρη και στο γεφύρι της Μηλιάς. Επιπλέον διαθέτει ένα Βοτανικό κήπο στον οποίο καταλήγει ένα μονοπάτι περίπου 800 μέτρων και πολλά παρεκκλήσια με την κεντρική εκκλησία του χωριού να είναι αφιερωμένη στην Παναγία Φανερωμένη. 

Το γεφύρι της Μηλιάς (φωτογραφία: @theislanderstories) 

Όταν χορτάσεις φύση και εικόνες, αν αναζητάς έναν χώρο αναψυχής, Το Skylight είναι φιλικό και ζεστό, με κλασική διακόσμηση και γεύσεις από την τοπική και διεθνή κουζίνα. Μεγάλος κατάλογος με κρέας, ψάρια, φρέσκια και καπνιστή πέστροφα, ζυμαρικά, burger και σαλάτες με προσοχή στα υλικά, τοπικές σπεσιαλιτέ όπως κλέφτικο και στιφάδο και δυνατό μπουφέ γλυκών. 

Μπορείς επίσης να βρεις επιλογές από εστιατόρια και ταβέρνες. Για παράδειγμα το Ψηλό Δέντρο είναι απάχικη ταβέρνα-καφενείο, απέναντι από τη βόρεια έξοδο των Πλατρών, σε προνομιούχα θέση ανάμεσα σε ψηλά δέντρα. Με σπεσιαλιτέ την πέστροφά αλλά το μενού δεν περιορίζεται σ' αυτό αφού γίνεται πόλος έλξης για τους επισκέπτες μετά τη βόλτα στα Καληδόνια. Εναλλακτικά, το Ανώι εξωτερική αυλή με τραπεζάκια με θεά προς το πράσινο του ποταμού αλλά και εσωτερικό χώρο με χωρητικότητα μέχρι 250 ατόμων. Στα του φαγητού, θα βρείτε πιάτα από την κυπριακή κουζίνα όμως κουπέπια, αφέλια, στιφάδο, κλέφτικο και σούβλα, πέστροφα αλλά και διάφορα σνακ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση