ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

5 βασικοί κανόνες για ένα επιτυχημένο roadtrip

Τι πρέπει να κάνεις για να πάνε όλα καλά

Τα roadtrips δεν είναι τάση της εποχής. Αντιθέτως είναι ίσως μία από τις πιο διαχρονικές συνήθειες σε οικογένειες και παρέες. Φέτος το καλοκαίρι αφήσαμε τα ταξίδια και ''περιοριστήκαμε'' στις εκδρομές και στον εσωτερικό τουρισμό, ανακαλύπτοντας κάθε γωνιά της Κύπρου και, συνεπώς, οι μονοήμερες εκδρομές είχαν και έχουν ακόμα την τιμητική τους. 

Μπορεί να λέμε πως τα απρόοπτα είναι ωραία (και ισχύει αυτό) αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσεις μια εκδρομή προετοιμασμένος, οπότε υπάρχουν κάποιοι... βασικοί κανόνες για ένα επιτυχημένο roadtrip. 

1.Κατ' αρχάς, κυρίως αν πρόκειται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις, πρέπει να σιγουρευτείτε πως το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ταξιδέψει. Μια επίσκεψη σε ένα συνεγείο, ή έστω σε ένα πρατήριο βενζίνης για τα βασικά (νερό - λάδι - λάστιχα). Καλό θα ήταν επίσης ένα καλό καθάρισμα, για λόγους υγιεινής. Ένα καθάρισμα με αντισηπτικό τζελ ή μαντηλάκια, σημεία όπως η ζώνη ασφαλείας, το τιμόνι κ.λπ. 

2. Στη συνέχεια καλό θα ήταν να προμηθευτείτε με έναν χάρτη, και να βεβαιωθείτε στο GPS υπάρχει ο προορισμός σας. Ο χάρτης είναι πάντα χρήσιμος σε περίπτωση που σας ''προδώσει'' το κινητό σας, αλλά πλέον τα GPS μπορούν να σας καθοδηγήσουν σχεδόν παντού.  

3. Χρήσιμο είναι επίσης να βάλετε ένα πρόγραμμα στη μέρα σας. Αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε περισσότερο από έναν προορισμούς, πρέπει να υπολογίσετε από πριν τι ώρα θα ξεκινήσετε από σπίτι, τα πιθανά διαλείμματα αν πρόκειται για μεγάλη διαδρομή και τι ώρα θέλετε να επιστρέψετε σπίτι. 

4. Η μουσική παίζει πάντα μεγάλο ρόλο σε τέτοιες εξορμήσεις. Ένα playlist με τα αγαπημένα σας τραγούδια, αυτά που σας κάνουν να θέλετε να τραγουδήσετε, αυτά που σας ανεβάζουν τη διάθεση και σας γεμίζουν ενέργεια είναι απαραίτητα για να σας βάλουν στο κατάλληλο mood. Αν δεν είστε μεγάλοι φαν της τεχνολογίας, τότε μπορείτε φυσικά να καταφύγετε στα παλιά, καλά CDs. 

5. Zούμε στην εποχή που όλοι έχουν κάποιου είδους φωτογραφική μηχανή στο χέρι τους, είτε μιλάμε για κάμερα, είτε για ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό. Πριν ξεκινήσεις σιγουρέψου πως το gadget με το οποίο σχεδιάζεις να απαθανατίζεις στιγμές έχει γεμάτη μπαταρία και αρκετή μνήμη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση