ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Μια Κύπρια ταξίδεψε στην Παταγονία και μας μεταφέρει τα vibes

Δείτε τις φωτογραφίες

Δέσποινα Άσπρου

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός, ενώ βάση τoυ Versustravel.eu, η πιο κατάλληλη λέξη κλειδί για να περιγράψεις την περιοχή είναι η μοναδικότητα, μαιας και πρόκειται για τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Βλέποντας τις αναρτήσεις της Δήμητρας Ευσταθίου, παραδεχόμαστε πως πράγματι έχουν δίκαιο αφού η όλη εικόνα κόβει την ανάσα.

 

Αναλυτικότερα, η Κύπρια fashionista ταξίδεψε πρόσφατα στην ιδιαίτερη Παταγονία και όπως είδαμε μέσα από τις δημοσιεύσεις της απόλαυσε τα εντυπωσιακά βουνά, τις ειδυλλιακές λίμνες και τους παγετώνες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Demetra Efstathiou (@efdemetra_)

Οι αναρτήσεις της, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς μοιάζουν με παραμύθι, ενώ επιλέγοντας αντιανεμικά και αδιάβροχα ρούχα - ιδανικά για τον εν λόγω προορισμό εντυπωσιάζει. Αναφερόμενη στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, μάς είπε πως ο καιρός παρουσιάζει διακυμάνσεις, ενώ μπορεί εκεί κανείς να συναντήσει βροχές, ηλιοφάνεια και συχνά, υπάρχει δυνατός αέρας και ε΄ντονο κρύο. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Demetra Efstathiou (@efdemetra_)

Mε αφορμή την απόδραση της Δήμητρας, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το wikipedia το κλίμα της Παταγονίας δεν είναι τόσο ακραίο, όσο είχε υποτεθεί από τους πρώτους εξερευνητές της. Η ανατολική πλευρά είναι πιο θερμή από τη δυτική, ειδικότερα το καλοκαίρι, καθώς οι ακτές της προσεγγίζονται από το νότιο ισημερινό θαλάσσιο ρεύμα. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 11 °C, ενώ η μέση μέγιστη 25,5 °C και η μέση ελάχιστη −1,5 °C σε ετήσια βάση. Να θυμίσουμε ακόμη ότι το όνομα Παταγονία προέρχεται, με βάση ορισμένους ερευνητές, από τη λέξη «παταγών» (patagon), την οποία αρχικά χρησιμοποίησε ο Μαγγελάνος για να περιγράψει τους ιθαγενείς που συνάντησε κατά την εκστρατεία του, και θεώρησε ότι είχαν γιγάντιες διαστάσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση