ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Καλοκαιρινή ραστώνη στα φοινικόδεντρα της Τίμης

Η «τόσο-όσο» οργανωμένη παραλία της Πάφου που προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση και ησυχία

Πάρις Δημητριάδης

Δεν είναι λίγοι όσοι αναζητούν ηρεμία, γαλήνη και ησυχία στα καλοκαιρινά τους μπάνια, μακριά από την πολυκοσμία και τη δυνατή μουσική και αν ψάχνεις μία παραλία που να είναι ήρεμη αλλά να προσφέρει και μία σχετική οργάνωση με λίγες ξαπλώστρες και ικανοποιητική σκιά, τότε μία πολύ καλή επιλογή είναι η παραλία της Τίμης, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου.

Με πεντακάθαρα, βαθιά νερά και ομπρέλες φτιαγμένες από φοινικόδεντρα, η πανέμορφη παραλία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χαλαρό και απάχικο εστιατόριο και beach bar που ονομάζεται Bonamare και το οποίο προσφέρει πληθώρα επιλογών τόσο σε φαγητό όσο και σε αλκοολούχα και μη ποτά, που μπορούν κιόλας να σου έρθουν «ντελίβερι» στη ξαπλώστρα σου. Έχεις ταυτοχρόνως την επιλογή να αράξεις, αν το θελήσεις, στο υπερυψωμένο μικρό εστιατόριο, που είναι αρκετά δροσερό αφού βρίσκεται κάτω από μεγάλα γηγενή δέντρα που προσφέρουν ικανοποιητική σκιά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evita Ioannou (@evita_ioannou)

Η παραλία αποτελείται από ένα συνδυασμό βοτσάλων και άμμων και επισήμως ονομάζεται «Καθαρή», ένα όνομα, που σύμφωνα με το Discovering Cyprus του Ανδρέα Παπαδόπουλου το πήρε από τα κρυστάλλινα πεντακάθαρά της νερά. Παρά το βάθος των νερών της, χάριν στο ακρωτήρι που βρίσκεται στη δυτική της μεριά, η θάλασσα είναι τις περισσότερες φορές ήρεμη και χωρίς μεγάλα κύματα. Επιπρόσθετα, και σύμφωνα με την περιγραφή του κ. Παπαδοπούλου, η μικρή πράσινη όαση, το δασάκι της Τίμης με τους ευκάλυπτους, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία Καθαρή.

Εκεί θα βρείτε ένα καλά οργανωμένο εκδρομικό χώρο με τρεχούμενο νερό και ξύλινα παγκάκια. Λίγο παραδίπλα υπάρχει και μη οργανωμένη παραλία για όλους όσοι αναζητούν κάτι πιο άγριο ενώ αντιπροσωπευτικοί στην περιοχή είναι οι μεγάλοι λείοι βράχοι που βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτή και δημιουργούν τις συνθήκες για φυσικό υδρομασάζ!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiannis oxinos Palaichori (@j.oxinos)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aneta Welenc (@aneta.welenc)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

Image by @beckyshot on Instagram

Tο «φιορδ» της Κύπρου

Πρόταση για εκδρομή στο πιο India style σημείο του μεγάλου μεσογειακού νησιού
Πάρις Δημητριάδης
 |  TRAVEL