ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Σπηλιά του Κύκλωπα στο Κάβο Γκρέκο

Αγαπημένο σημείο για καταδύσεις και περιπετειώδεις εξερευνήσεις στη φύση

Πάρις Δημητριάδης

Αυγουστιάτικες μέρες που είναι, αν ψάχνετε ένα ειδυλλιακό και κυριολεκτικά μυθολογικό μέρος που προσφέρεται για χαλάρωση και λίγη περιπέτεια και θεωρείται ιδανικό για καταδύσεις και ρέμβασμα, το οποίο κιόλας βρίσκεται πολύ κοντά στα θέρετρα της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη Σπηλιά του Κύκλωπα στο Κάβο Γκρέκο.

Η σπηλιά βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παραλιμνίου, περίπου 700 μέτρα ανατολικότερα της δημοφιλούς παραλίας του Κόννου. Τα αυτοκίνητα τύπου saloon είναι δύσκολο να φτάσουν και καλό είναι να αποφεύγονται, μπορείτε ωστόσο να πάτε στο Σπήλαιο και με τα πόδια από την παραλία του Κόννου, ακολουθώντας το μονοπάτι της φύσης.

Το σημείο εισόδου θεωρείται εύκολα προσβάσιμο αλλά θα πρέπει να κατεβείτε περίπου 30 μέτρα απ’ ένα μονοπάτι και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε στο σπήλαιο μέσω... θαλάσσης.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Debbie Mark (@debbie.mrc)

Η περιοχή κάτω από τη θάλασσα είναι βραχώδης με πλούσια βλάστηση και θαλάσσια ζωή, εξ ου και αποτελεί αγαπημένο σποτ για καταδύσεις. Αριστερά από το σημείου εισόδου του Σπηλαίου στέκονται επιβλητικοί βράχοι που ξεκινούν μέσα από τη θάλασσα και καταλήγουν πολλά μέτρα σε ύψος έξω απ’ αυτή.

Το ίδιο το Σπήλαιο του Κύκλωπα βρίσκεται σε ύψος περίπου 15 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές σπήλαιο, έκτασης πέραν των 100 τ.μ, το οποίο διαθέτει δύο μεγάλες εισόδους, η μια όμως είναι καμουφλαρισμένη από πυκνή βλάστηση. Το ύψος του σπηλαίου ποικίλει, αφού σε ορισμένα σημεία μπορείς άνετα να περπατήσεις ενώ σε άλλα η οροφή είναι αρκετά χαμηλή.Στα σημεία αυτά ο φωτισμός είναι χαμηλός και ενδείκνυται να έχετε μαζί σας ένα φακό.

Οι Κύκλωπες ήταν ανθρωπόμορφα μυθολογικά όντα, γιγαντιαίων διαστάσεων, μονόφθαλμα, με το μάτι τους να βρίσκεται στο μέσο του μετώπου τους. Είχαν καταγωγή από την Θράκη και ήταν γνωστοί ως ικανοί κτίστες. Σύμφωνα πάντοτε με τη μυθολογική παράδοση, μετά από πολλούς πολέμους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να εγκατασταθούν σε άλλα μέρη όπως η Κρήτη και η Λυκία. Στην περιοχή του σπηλαίου στο Παραλίμνι υπάρχουν και αρκετά αρχαία λατομεία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Debbie Mark (@debbie.mrc)

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

X