ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Είσαι εμβολιασμένος; Μπορείς να ταξιδέψεις σ' αυτή την χώρα

Όσα πρέπει να ξέρεις και η τιμή των εισιτηρίων

newsroom must

Όσο ο κορωνοϊός μεταλάσσεται οι χώρες αναγκάστηκαν να λάβουν δραστικά μέτρα για να προστατευτούν και για να περιορίσουν όσο μπορούν την εξάπλωσή του. Μία απ' αυτές ήταν και η Μάλτα που ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα απαγορεύει την είσοδο στους ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο κατά του COVID-19. Αν έχεις κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, λοιπόν, η Μάλτα και η πρωτεύουσα, η Βαλέτα, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για ταξίδι. 

Η Μάλτα είναι ''η χώρα της Ευρώπης στην οποία 'αφήνεσαι' στην εποχή των ιπποτών'' όπως περιγράφει ο Happy Traveller, Ευτύχης Μπλέτσας. 

Η Βαλέτα, απαρτίζεται από κτίρια που χρονολογούνται στον 16ο αιώνα και κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια της κατοχής της Μάλτας από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ, τα μέλη του οποίου είναι γνωστά και με τον τίτλο των Οσπιταλιέρων. Η πόλη είναι κυρίως Μπαρόκ αρχιτεκτονικού ρυθμού, με στοιχεία Αναγεννησιακού, Νεοκλασσικού και Σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε συγκεκριμένους χώρους. Η πόλη της Βαλέτας αναγνωρίστηκε επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1980.

Ένα ακόμα καλό είναι πως δεν χρειάζονται πολλές μέρες. Μπορείς να ξεκλέψεις 3 ή 4 για ένα ταξίδι στην Μάλτα και να καταφέρεις να δεις όλα τα σημεία που πρέπει να δεις σαν νέος επισκέπτης. Φυσικά την πρωτεύουσα, την οικία Rocca Piccola, τις νήσους Κομίνο και Κομινότο, το Blue Grotto, τις κατακόμβες του Αγίου Παύλου, την Μεντίνα και το νησάκι Gozo και να κολυμπήσεις στην πανέμορφη παραλία δίπλα στη σπηλιά της Καλυψούς. Η παλιά πόλη της Βαλέτας είναι επίσης μια ωραία επιλογή αλλά θα πρέπει να επισκεφτείς χωρίς αυτοκίνητο αφού απαγορεύεται εκεί η διακίνησή τους. 


Το ψαροχώρι Marsaxlokk, πόλος έλξης τουριστών.

Η μαλτέζικη κουζίνα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας σχέσης των ντόπιων με τους πολλούς ξένους που πέρασαν από το νησί στο πέρασμα των αιώνων. Με λίγα λόγια είναι ένα μείγμα μεσογειακής κουζίνας. Πολλά φαγητά του νησιού έχουν προέλευση ιταλική/σικελική ή μαυριτανική.

Μπορείς να ταξιδέψεις στη Βαλέτα με CyprusAirways και €86. Με μια αξεπέραστη συλλογή έργων αυθεντικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής, τείχη γύρω από την πόλη με θέα τη Μεσόγειο θάλασσα και τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, με τους περίτεχνους λαξεμένους πέτρινους θόλους και τον περίφημο πίνακα του Caravaggio όπου απεικονίζεται ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη, δεν είναι περίεργο που μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συγκοινωνίες και για να πας είναι απαραίτητη η έκδοση του EU Digital Covid Certificate (Green Pass), με τις δύο δόσεις του εμβολίου και το πέρασμα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση αλλά και η συμπλήρωση του Passenger Locator Form (PLF) της Μάλτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

Roadtrip στο Καμπί

Roadtrip στο Καμπί

Το κείμενο είναι τμήματα της εκπομπής «Roadtrip.cy» στον Σπορ FM 95.
Wiz Guide
 |  TRAVEL