ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Δύο νησιά της Ελλάδας ανάμεσα στους «μυστικούς προορισμούς» της FT

Αν περιμένεις να δεις ονόματα νησιών όπως Μύκονος και Σαντορίνη, η Financial Times θα σου αλλάξει την γνώμη.

«O κρυφός μου προορισμός» Οι συντάκτες της Financial Times σου λένε που να αγοράσεις εξοχικό και ναι, σωστά μάντεψες σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα.

Αν περιμένεις να δεις ονόματα νησιών όπως Μύκονος και Σαντορίνη, η Financial Times θα σου αλλάξει την γνώμη.

Όπως αναφέρει το κείμενο ενώ οι κρατήσεις για τα νησιά της Ελλάδας αυξάνονται αργά κυρίως στην Μύκονο και στην Σαντορίνη η επιλογή της συντάκτριας Kerin Hope είναι δύο νησιά λιγότερο επισκέψιμα, η Λευκάδα και το Καστελόριζο.

Συνεχίζει τονίζοντας ότι η Λευκάδα συχνά θεωρείτε ως ένα «όχι πραγματικό νησί» λόγω του μονοπατιού της προς την ηπειρωτική χώρα. Συμειώνει ακόμα ότι το γεγονός ότι η Λευκάδα δεν έχει τεράστια ξενοδοχειακά θέρετρα είναι ένα από τα θετικά της την περίοδο του κορωνοϊού.

«Κατά μήκος της δυτικής ακτής, οι συμπαγείς χτισμένες ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα έχουν θέα σε λευκές παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Οι βεράντες είναι υπό γωνία για τέλεια θέα στο ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο Πέλαγος.»
Αναφέρεται ακόμα στον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό όπως και τον σημερινό Ρώσο ιδιοκτήτη ο οποίος χτίζει στην περιοχή πολυτελείς βίλες προς ενοικίαση

Ο Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος, τοπικός κατασκευαστής, λέει ότι μια βίλα κοντά στην προκυμαία και στις δύο ακτές πωλείται περίπου 1,2 εκατ. Ευρώ. Ο εθνικός αερολιμένας του Ακτίου απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Στην συνέχεια αναφέρετε στο Καστελόριζο λέγοντας ότι «Το Καστελόριζο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι το πιο απομακρυσμένο νησί από την Αθήνα: οι κάτοικοί του συνήθως παίρνουν τη βάρκα για για να κάνουν τις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ. Το λιμάνι σε σχήμα U είναι γεμάτο με κομψά σπίτια καπετάνιων του 19ου αιώνα, μερικά πρόσφατα ανακαινισμένα από απογόνους οικογενειών»
Τονίζει ακόμα ότι αν και δεν υπάρχουν παραλίες στο νησί, το κολύμπι και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι γνωστά.

«Είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα όπου μπορείτε να βγείτε από την μπροστινή σας πόρτα και να πηδήξετε κατευθείαν σε μια κρυστάλλινη θάλασσα», λέει ο Γιάννης Πλούμης, συνεργάτης της Christie στην Αθήνα.

Όσο για την αγορά σπιτιού η Kerin ενημερώνει τους αναγνώστες ότι πωλείται ένα ανακαινισμένο σπίτι καπετάνιου έναντι 500.000 € ενώ συμπληρώνει τέλος ότι τα επιβατικά πλοία φτάνουν στο Καστελόριζο τρεις φορές την εβδομάδα και υπάρχουν τακτικές πτήσεις από τη Ρόδο.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση