ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Αυτό είναι το νησί που δεν θέλει να έχει καθόλου τουρίστες

Όλες οι λεπτομέρειες.

newsroom must

Ενώ η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία υποφέρει από την πανδημία, υπάρχει ένα νησί που κυριολεκτικά εκλιπαρεί τις αεροπορικές εταιρίες να φέρνουν λιγότερους τουρίστες.

Το νησί αυτό είναι το Maui, το δεύτερο μεγαλύτερο της Χαβάης, στις ΗΠΑ που αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους Αμερικανούς και όχι μόνο.

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού το νησί, που συνήθως έχει 12 μήνες το χρόνο τεράστια τουριστική κίνηση, ηρέμησε κάπως, και οι κάτοικοί του μπόρεσαν να χαρούν λίγο παραπάνω την ησυχία τους, και την τροπική όαση που το Maui συνιστά.

Έναν χρόνο μετά όμως οι τουρίστες επέστρεψαν, και μάλιστα σαν ορμητικό τσουνάμι, λόγω της πεπιεσμένης ζήτησης από τα lockdown. Οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν επισκέπτες, χώρος δεν υπάρχει σε παραλίες και εστιατόρια, ενώ το προσωπικό στα καταστήματα και τους χώρους εστίασης απλώς δεν επαρκεί.

Με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή όση η… μισή Εύβοια, το Maui έχει πληθυσμό 145.000 κατοίκων, δηλαδή είναι ήδη αρκετά πυκνοκατοικημένο.

Έτσι ο δήμαρχος του Maui προέβη στην πρωτοφανή κίνηση (δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο θεσμικό εργαλείο σχετικά) να παρακαλέσει τις αεροπορικές εταιρίες να φέρνουν λιγότερους τουρίστες στο νησί. «Δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να τους πούμε στοπ, αλλά ζητούμε από όσους έχουν τη δύναμη αυτή να μας βοηθήσουν», δηλώνει ο δήμαρχος Μάικλ Βιτορίνο.

Η Χαβάη είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ που δεν έχει ανοίξει ακόμη πλήρως μετά τα lockdown, λόγω των πολύ περιορισμένων υγειονομικών υποδομών της που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα κρούσματα που καταγράφονται.

Επιπλέον στην κοινή μνήμη των Χαβανέζων παραμένει η γνώση ότι τον πρώτο αιώνα από την άφιξη των λευκών εκεί, οι ασθένειες που έφεραν μαζί τους αποδεκάτισαν τον αυτόχθονα πληθυσμό σκοτώνοντας περίπου το 80% αυτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

Roadtrip στο Καμπί

Roadtrip στο Καμπί

Το κείμενο είναι τμήματα της εκπομπής «Roadtrip.cy» στον Σπορ FM 95.
Wiz Guide
 |  TRAVEL