ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Αυτή είναι η κατάλληλη χώρα για άτομα κάτω των 30

Ανήκει στις χώρες της Βαλτικής

Μαρία Σάββα

Στον σημερινό κόσμο της γεωπολιτικής αναταραχής και των κοινωνικών μεταστάσεων, η Λιθουανία αναδεικνύεται ως μια ακτίνα φωτός της ευτυχίας - αλλά με μια αναπάντεχη στροφή: οι νέοι κάτω των 30 ετών δίνουν την προτίμησή τους σε αυτή τη χώρα, αντί της δημοφιλούς Φινλανδίας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για την Ευτυχία.

Πίσω από αυτήν την απρόσμενη επιλογή κρύβεται μια πληθώρα παραγόντων. Η ανεξαρτησία της Λιθουανίας από τη Σοβιετική Ένωση το 1990 άφησε μια βαθιά σημαία στην κοινωνία, ειδικά στη νεότερη γενιά. Ενώ άλλοι βίωσαν την παλιά κατάσταση, οι νέοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια νέα, δημοκρατική Λιθουανία.

Photo by Pexels

Με την ανάπτυξη της οικονομίας και των κοινωνικών συνθηκών, η Λιθουανία προσελκύει τους νέους με τις ευκαιρίες που προσφέρει. Η προοπτική για εξέλιξη είναι αναμφίβολα ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή τους.

Επιπλέον, η στενή σχέση γονέα - παιδιού παίζει κεντρικό ρόλο στην κοινωνία της Λιθουανίας, παρόμοια με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας. Η στήριξη από τους γονείς και η ελευθερία που νιώθουν οι νέοι να ζουν και να ονειρεύονται συμβάλλουν στην ευτυχία τους.

Τέλος, οι νέοι της Λιθουανίας είναι γνωστοί για την κοινωνική τους ενσωμάτωση και τη συμμετοχή τους σε διάφορες δραστηριότητες. Η ευγνωμοσύνη τους για τις συνθήκες ζωής τους και η απουσία άγχους για το μέλλον αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την επιλογή τους.

Photo by Unsplash

Συνοψίζοντας, η επιλογή των νέων της Λιθουανίας να αναζητήσουν την ευτυχία τους στην πατρίδα τους αποτελεί έναν ενδεικτικό πυρήνα της αναδυόμενης κοινωνίας του 21ου αιώνα. Μέσα από την αφοσίωσή τους στην κοινότητα και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η νέα Λιθουανία, αναδεικνύουν ένα παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση