ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit, graphic tee και sneakers
 

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, για το 2019

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Επιλέχτηκε ανάμεσα σε 231 μητροπόλεις, λόγω της ποιότητας ζωής και για δέκατη χρονιά ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Ο λόγος για τη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, που φέτος έχει την τιμητική της με όλο και περισσότερους τουρίστες να την προτιμούν για τα χειμερινά τους ταξίδια. 

Με αφορμή το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής (που διεξάγει η διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών Mercer) ο δήμαρχος και κυβερνήτης της Βιέννης, δήλωσε: 

«Η Βιέννη δεν επαναπαύεται στις δάφνες των επανειλημμένων διακρίσεων της, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται περαιτέρω, ώστε όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από εισοδήματα και προέλευση, να μπορούν να συμμετέχουν στην υψηλή ποιότητα ζωής της πόλης»

Η Αθήνα σημείωσε πτώση αφού βρέθηκε στην 89η θέση, τρεις θέσεις χαμηλότερα από πέρσι, όπως πτώση σημείωσαν και η Μαδρίτη και το Παρίσι στα κριτήρια προσωπικής ασφάλειας, λόγω προηγούμενων τρομοκρατικών επιθέσεων ή / και εσωτερικών ταραχών. Με αυτό το κριτήριο, η ασφαλέστερη πόλη της Ευρώπης είναι το Λουξεμβούργο. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ζυρίχη και το Βανκούβερ, ενώ στην τρίτη το Μόναχο.

Βάση αξιολόγησης αποτελεί η ποιότητα ζωής από τους συνεργάτης της εταιρείας, ενώ χρησιμοποιούνται συνολικά 39 κριτήρια που αφορούν πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές καταστάσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση