ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Αυτές είναι οι 3 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο

Πάει κάπου το μυαλό σας;

newsroom must

Well, η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς ευχόμαστε να τελειώσει ο εφιάλτης "κορωνοϊός" και να μπορέσουμε επιτέλους να επανέλθουμε στους ρυθμούς που είχαμε πριν... και φυσικά, να ταξιδέψουμε χωρίς να έχουμε συντροφιά τον τρόμο και την ανησυχία του μήπως κολλήσουμε την νόσο. Και κάπως έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των ειδικών που θέλουν την ανθρωπότητα θα έχει στα χέρια της δύο, τρία ή και περισσότερα εμβόλια τους επόμενους μήνες , ξεκινήσαμε ήδη να αναζητούμε τον επόμενό μας προορισμό. Αν όμως η τζέπη μας δεν είναι στα καλύτερά της, υπάρχουν τρεις πόλεις που καλό είναι να αποφύγουμε, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού The Economist είναι οι πιο ακριβές.


Hong Kong/ Photo by bady abbas on Unsplash

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα το Παρίσι και η Ζυρίχη βρίσκονται πλέον μαζί με το Χονγκ Κονγκ στην πρώτη τριάδα των πιο ακριβών πόλεων στον κόσμο, έπειτα από την υποχώρηση από αυτήν της Σιγκαπούρης και της Οσάκα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μεγαλύτερη αλλαγή στον κατάλογο αυτόν έγινε από την Τεχεράνη, η οποία ανέβηκε 27 θέσεις εξαιτίας των επιπτώσεων των αμερικανικών κυρώσεων, σύμφωνα με την έκθεση για το 2020 για το Κόστος Ζωής στον Κόσμο που δημοσιεύει το Economist.

Ζυρίχη/ Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Η μεταβολή της λίστας φέρεται να ήρθε λόγω του αντίκτυπου που είχε ο κορωνοϊός στο δολάριο και της μεταβολής του κόστους ζωής σε πολλές πόλεις. "Η πανδημία της COVID-19 οδήγησε σε απώλεια της αξίας του αμερικανικού δολαρίου, ενώ τα νομίσματα της δυτικής Ευρώπης ή της βόρειας Ασίας ενισχύθηκαν, γεγονός το οποίο είχε συνέπειες στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών', σημείωσε η Ουπασάνα Ντατ, μια από τις υπεύθυνες της μελέτης.

"Το Παρίσι και η Ζυρίχη βρίσκονται πλέον μαζί με το Χονγκ Κονγκ στην κορυφή του καταλόγου λόγω της ανόδου του ευρώ και του ελβετικού φράγκου σε σχέση με το δολάριο", επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία διευκρινίζεται ότι οι τιμές στην Σιγκαπούρη σημείωσαν πτώση κυρίως λόγω μιας χαμηλότερης ζήτησης μετά την έξοδο των ξένων εργαζομένων στη χώρα.

 

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση