ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

9 Instagrammable spots σε όλη την Κύπρο

Ο Boy Voyage, μέσα από το Instagram και το blog του, παρουσιάζει 9 Instagrammable spots σε όλη την Κύπρο

Δέσποινα Άσπρου

Είναι δεδομένο πως φέτος οι περισσότεροι επιλέγουμε την Κύπρο για τις διακοπές μας, και για λόγους ασφαλείας ''περιοριζόμαστε'' στις μονοήμερες ή ολογιοήμερες διακοπές. Με λίγα λόγια τα road trips έχουν την τιμητική τους και δικαίως, αφού η Κύπρος ''κρύβει'' άπειρα σημεία γεμάτα ιστορία ή φυσική ομορφιά. Σημεία που είτε γνωρίζεις είτε θέλεις να μάθεις, σε ένα καλοκαίρι που δεν μοιάζει με τα άλλα. 

Ωστόσο, κακά τα ψέματα, όσοι είμαστε ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα αναζητούμε και αυτά τα λεγόμενα Instagrammable spots που μπορεί και να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία ιστορικά αλλά είναι όμορφα οπτικά. Για τα πρακτικά, να πούμε πως ''Instagrammable'' είναι κάτι που είναι φωτογενές, που ελκύει κόσμο που θέλει απλά και μόνο να το φωτογραφίσει. 

Ο Boy Voyage, μέσα από το Instagram και το blog του, παρουσιάζει 9 Instagrammable spots σε όλη την Κύπρο, για τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες σου. 

To εκκλησάκι του Απόστολου Πέτρου και της Αγίας Ελένης (Πάφος)

Μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Κύπρου βρίσκεται σε μια συνηθισμένη γειτονιά της Πάφου, αυτή του Αγίου Θεοδώρου. Αν και είναι γνωστή ως "Το Φουτουριστικό Εκκλησάκι", λόγω του μοντέρνου σχεδιασμού του, είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Πέτρο και την Αγία Ελένη την Μάρτυρα και μπορείς να βρείς την ακριβή τοποθεσία στο Google Maps.

Η Αλυκή (Λάρνακα)

Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο φωτογραφημένα σημεία της Κύπρου είναι η Αλυκή, στη Λάρνακα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τεσσάρων αλμυρών λιμνών και είναι επίσημα προστατευόμενη περιοχή του προγράμματος Natura 2000.

Το αεροπλάνο (Λευκωσία)

Στο Τσέρι, στη Λευκωσία, πίσω από τη φάρμα Λαπάτσα και ανάμεσα σε ατέλειωτες ξηρές εκτάσεις, θα βρεις ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο, ό,τι πρέπει για Instagrammable φωτογραφίες. Το αεροπλάνο άνηκε στην αεροπορική βάση της Λακατάμιας. Όταν εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε η βάση το αεροπλάνο έμεινε πίσω μέχρι που το μετέφεραν στη σημερινή του τοποθεσία.

Η πύλη στο Πάρκο Αγαλμάτων (Αγία Νάπα)

Στη φωτογραφία, η διάσημη ''Πύλη'' του Βασίλη Βασιλειάδη, που επιβλέπει τη θάλασσα, και είναι μόνο ένα πολύ μικρό δείγμα από αυτά που θα δεις.

Το 3D γκράφιτι (Λεμεσός)

Υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο γνωστός street artist Paparazzi, και η τοιχογραφία απεικονίζει μια όμορφη γειτονιά που παραπέμπει σε ένα ειδυλλιακό νησί, με τα παραθυρόφυλλα, τις πόρτες, τα φωτιστικά του δρόμου και τα λουλούδια να είναι 3D, και τους ανθρώπους, τα σπίτια και τους δρόμους να είναι ζωγραφισμένοι στον τοίχο πλάι στο εστιατόριο.

Πλατεία Ελευθερίας (Λευκωσία)

Στη φωτογραφία είναι ο βασικός πεζόδρομος, ακριβώς κάτω από το παλιό δημαρχείο και δίπλα από την οδό Λήδρας, και η όλη φουτουριστική αρχιτεκτονική δίνει μια νέα οπτική που αντικρούεται με αυτήν της Παλιάς Λευκωσίας. Όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει σκάλες που οδηγούν σε χαμηλότερο επίπεδο με καταστήματα και πάρκα.

Το ναυάγιο EDRO III (Πάφος)

Υπήρξαν πολλά σχέδια για μετακίνηση του πλοίου αλλά κανένα δεν υλοποιήθηκε. Το πλοίο παρέμεινε απλά ένα σημείο που προσελκύει τουρίστες και ντόπιους κάθε χρόνο (και φυσικά απαγορεύεται η επιβίβαση).

Η αποβάθρα (Πάφος)

 

Κοντά στο παλιό ορυχείο ''Λίμνη'' της Πόλης Χρυσοχού στην Πάφο, βρίσκεται αυτή η αποβάθρα που κατά τη δεκαετία του 1940 την χρησιμοποιούσαν για την εξαγωγή μεταλλεύματος, του χαλκού και του θείου. Το ορυχείο λειτουργούσε μέχρι τη δεκαετία του 1970, και η αποβάθρα πλέον έχει ''περιοριστεί'' σε ένα φανταστικό, Instagrammable σημείο θέας. 

Ο φάρος (Πάφος)

​Μπορείς να τον βρεις κοντά στο κάστρο, σε τοποθεσία που επιβλέπει τη θάλασσα, αλλά μπορείς να τον πλησιάσεις μόνο αν μπεις στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου (με εισιτήριο) στο λιμάνι.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα 9 spots και ακόμα περισσότερα, μπείτε στο Boy Voyage.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση