ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

4 χωριά της Κύπρου για ένα υπέροχο road trip το Σαββατοκύριακο

4 προορισμοί για το Σ/Κ

newsroom must

Τουλάχιστον ημερολογιακά μπήκε το φθινόπωρο που σημαίνει πως σιγά - σιγά θα πρέπει να αντιληφθούμε πως θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τις παραλίες και την ανεμελιά πλάι στο κύμα, τις άδειες και τις διακοπές που, όπως και να το κάνουμε, ''χτυπούν'' διαφορετικά όταν τις ζεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο απ' ό,τι τον Σεπτέμβριο. 

Μαζί με τον Σεπτέμβριο καλωσορίζουμε και τις εκδρομές στα χοριά που τόσο αγαπάμε κάθε Σαββατοκυρίακο (με ιδιαίτερη αδυναμία στις Κυριακάτικες). Πιο κάτω θα βριες 4 αγαπημένα χωριά της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς το Σαββατοκύριακο.

Ασκάς

Ένα χωριό στην επαρχία Λευκωσίας που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, με όμορφα στενά, πέτρινους τοίχους και κεραμίδια στις στέγες. Από μόνο του το χωριό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του τρόπου που ειναι κτισμένος (ανηφορικά, με πολλά στενά και σταυροδρόμια) αλλά αν θέλεις κάτι παραπάνω μπορείς να επισκεφτείς διάφορες εκκλησίες όπως της Μεσαιωνικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού.

Παλαιχώρι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TheCypriotTraveler (@thecypriottraveler)

Το χωριό στην οροσειρά του Τροόδους χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Σερράχη, ο οποίος πηγάζει από το βουνό Παπούτσα. Το χωριό προσφέρει την ευκαιρία διαμονής σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Πέραν από τις εκκλησίες, η γραφική πλατεία του χωριού αποτελεί απαραίτητο σταθμό, το Μουσείο Βυζαντινής Κληρονομιάς, το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου και το Άγαλμα της Κύπριας Μάνας.

Καλαβασός

Σε υψόμετρο 80 μέτρων στη κοιλάδα Βασιλοποτάμου, 40 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας. Αξίζει να επισκεφτείς την εκκλησία της Παναγίας Τητηότησας αλλά και τα 6 εξωκλήσια, να περπατήσεις στα λιθόκτιστα δρομάκια αλλά και στο Κοινοτικό Πάρκο όπου θα βρεις το τρένο το οποίο μετέφερε τους εργάτες στα λατομεία. Στην περιοχή υπάρχει νερόμυλος, ελιόμυλος και αλευρόμυλος.

Κάτω Δρυς

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kato Drys (@katodryss)

Αγαπημένος προορισμός στην επαρχία Λάρνακας, περιλαμβάνει δύο μουσεία: το Αγροτικό Μουσείο και το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος καθώς και δύο σημαντικές εκκλησίες: της Παναγίας της Ελεούσας και του Αγίου Χαράλαμπου. Ανήκει επίσης στα χωριά της δαντέλας, μαζί με τα Λεύκαρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση