ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Σαλάτα με κινόα

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια πολύ θρεπτική, υγιεινή και νόστιμη σαλάτα. Είναι μια δροσερή επιλογή ειδικά για όσους φίλους αγαπούν το κινόα του οποίου ολοένα και αυξάνεται η χρήση στη μαγειρική. Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιώ λευκό και κόκκινο κινόα συνδυασμένο με δυο αγαπημένα μου υλικά, τον αρακά και τον άνηθο. Μπορείτε να βρείτε το κινόα στις υπεραγορές στα ράφια με τα όσπρια.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 20'

Υλικά
Για 4 μερίδες

40 γρ. κόκκινο κινόα
40 γρ. λευκό κινόα
600 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
190 γρ. κατεψυγμένο αρακά τον οποίο ξεπαγώσαμε
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
20 ml ελαιόλαδο
10 ml ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το κινόα (λευκό και κόκκινο), το νερό και τον ζωμό. Τη βάζουμε στη φωτιά και κοχλάζουμε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε το κινόα να κρυώσει.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κινόα που έχει κρυώσει, τον αρακά, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
3. Το βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρουμε.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση