ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Το installation από την Biennale 2019 που έγινε τώρα viral στο Tik Tok

Μια εγκατάσταση με έναν πελώριο βραχίονα ρομπότ να φτυαρίζει μπογιά στο χρώμα του αίματος, η οποία εντυπωσίασε τους επισκέπτες στην Biennale της Βενετίας το 2019

newsroom must

Μια εγκατάσταση με έναν πελώριο βραχίονα ρομπότ να φτυαρίζει μπογιά στο χρώμα του αίματος, η οποία εντυπωσίασε τους επισκέπτες στην Biennale της Βενετίας το 2019, κάνει εδώ και λίγο καιρό τη βόλτα του Διαδικτύου. Κύμα από βίντεο μιμίδια, εμπνευσμένα από την εγκατάσταση «Can't Help Myself» των γεννημένων στην Κίνα καλλιτεχνών Sun Yuan και Peng Yu, έχει κατακλύσει το TikTok και κάποια από τα κλιπ έχουν χιλιάδες viewers. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο ήταν παραγγελία του Guggenheim για την έκθεση του 2016 «Tales of Our Time» και, κατά τα φαινόμενα, η τρέχουσα αναζωπύρωση της δημοφιλίας του συνδέεται με μια ανάρτηση που έκανε ένας προγραμματιστής λογισμικού τον περασμένο Νοέμβριο· σε αυτήν έγραψε ότι κανένα έργο τέχνης «δεν με έχει ποτέ αγγίξει συναισθηματικά όπως με άγγιξε αυτό το κομμάτι με τον βραχίονα ρομπότ»

Πολλές από τις αναρτήσεις, οι χρήστες τις συνοδεύουν με λυπητερό σάουντρακ. «Mόνο που γίνεται όλο και πιο λυπητερό να το βλέπεις» έγραψε ο @yolkfather, το οποίου το σχόλιο έχει προσώρας 8,9 εκατομμύρια views και 1,6 εκατομμύρια likes. Άλλοι, απλώς κάνουν λίγη πλάκα· ο χρήστης του TikTok @graciegal1552 έφτιαξε ένα βίντεο του εαυτού του να παίζει σε μια παιδική χαρά με ένα παιχνίδι που μοιάζει με το «Can't Help Myself». Και η ανάρτηση έχει για την ώρα πάνω από 2 εκατομμύρια likes.

 

@graciegal1552 #canthelpmyself #modernart #fyp ♬ Exit Music (For A Film) - Radiohead

Εν τω μεταξύ, το δίδυμο Sun Yuan και Peng Yu εργάζονται μαζί με τον οίκο μόδας Salvatore Ferragamo σε μια κολεξιόν Lunar New Year - περιορισμένος αριθμός κομματιών - εμπνευσμένη από τα ζώδια του κινεζικού ζωδιακού κύκλου· η κολεξιόν περιλαμβάνει μεταξωτά φουλάρια, τσάντες και υποδήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
biennale  |  viral  |  τέχνη  |  βενετία  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση