ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Το Friends περνούσε μηνύματα περί μητρότητας στις 10 σεζόν της

Η συγκινητική θεωρία για τις μητέρες στο ''Friends''

newsroom must

Σίγουρα όσο βλέπουμε το ''Friends'' σήμερα αντιλαμβανόμαστε διάφορα αστεία που σήμερα θα θεωρούνταν (και θα ήταν) προσβλητικά. Υπάρχουν όμως μερικές ιστορίες μέσα στις δέκα σεζόν της σειράς, που κατάφεραν να πρωτοπορήσουν και να περάσουν διάφορα κοινωνικά μηνύματα. Ένα απ' αυτά είναι η μητρότητα και αν πιστέψουμε τη θεωρία που κάνει τους γύρους διαδικτύου, το έκαναν με πολύ όμορφο τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτη τη θεωρία, κάθε μία από τις τρεις πρωταγωνίστριες έγινε μητέρα και αντιμετώπισε τη μητρότητα με διαφορετικό τρόπο, για να περάσουν το μήνυμα πως δεν παίζει ρόλο ο τρόπος που θα γίνει μια γυναίκα μάνα αλλά το αποτέλεσμα. Να το δούμε όμως πιο αναλυτικά: 

Η Phoebe ήταν παρένθετη μητέρα για τον αδερφό της
Η πρώτη που απέκτησε παιδί ήταν η Phoebe, και όχι ένα αλλά τρία. Η ιδιόρρυθμη πρωταγωνίστρια δέχτηκε να κυοφορήσει παιδί αφού ο αδερφός της και η σύντροφός του δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, και κατέληξε να γεννά τρίδυμα στο εκατοστό επεισόδιο της σειράς.

Η Rachel είναι ανύπαντρη μητέρα.  
Η σχέση του Ross και της Rachel δεν θέλει ανάλυση. Όσο ήταν χωρισμένοι όμως, μια βραδιά επανασύνδεσης καταλήγει σε εγκυμοσύνη. Η Rachel αποφασίζει να μεγαλώσει μόνη της την κόρη τους, με τον Ross φυσικά να είναι παρόν αλλά χωριστά. Φυσικά οι δρόμοι τους στο τέλος της σειράς ενώνονται ξανά αλλά αυτό δεν αλλάζει το νόημα. 

Η Monica υιοθέτησε.
Η Μοnica και ο Chandler αντιμετωπίζουν προβλήματα στις προσπάθειες τους να γίνουν γονείς. Στην τελευταία σεζόν αποφασίζουν να υιοθετήσουν, και συναντούν την Erica που αναζητά μια οικογένεια για να δώσει το μωρό της. Στο τέλος της σειράς, η Erica φαίρνει στον κόσμο δίδυμα. 

Έτσι, με τρια απλά στόρι που μάς χάρισαν και ακόμα μας χαρίζουν γέλιο, οι δημιουργοί του ''Friends'' παρουσίασαν εύστοχα πως ο τρόπος που θα γίνει μια γυναίκα μητέρα δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει η ζωή που φέρνουν στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση