ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot πλεκτό, washed out denim παντελόνι σε baby pink και sneakers
 

Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί κλειδιά στα φετινά Oscars;

Τα απίθανα στατιστικά πίσω από τη φετινή απονομή

Μαρία Στυλιανού

Η ιστοσελίδα Vulture του New York Magazine παίζει με τους αριθμούς και τα Oscars και είναι η χαρά όσων αρέσκονται στο να αναλύουν παράξενους αριθμούς και απίθανα ρεκόρ.

Αυτοί οι αριθμοί είναι ιδιαίτερη για την φετινή απονομή των βραβείων της Ακαδημίας.

4
4 ταινίες κατάφεραν να φτάσουν τις 10 υποψηφιότητες πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. «Irishman», «1917», «Ones upon a time in Hollywood» διεκδικούν 10 βραβεία με τον «Joker» να περιμένει στην γωνία έχοντας 11 υποψηφιότητες.

63
Είναι το ποσοστό των υποψηφίων για ταινίες μεγάλου μήκους που πήγαν στα 9 υποψήφια φιλμ για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Συνολικά από τις 109 υποψηφιότητες οι 69 ανήκουν στις 9 αυτές ταινίες. Όλο αυτό συμβαίνει λόγω του ότι φέτος τα Oscars γίνονται νωρίς έτσι δεν μπορούν πολλές ταινίες να διαγωνιστούν.

1
1 και μοναδική μαύρη υποψήφια για φέτος στις 4 κατηγορίες ερμηνειών. Η Cynthia Erivo βρίσκεται μόνη στις κατηγορίες και είναι υποψήφια για τον ρόλο της στην ταινία Harriet.

29
29 χρόνια από την τελευταία υποψηφιότητα του Joe Pesci και αν σας φαίνονται πολλά σας έχουμε και άλλα! Ο Sylvester Stallone έχει να δει υποψηφιότητα εδώ και 39 χρόνια… Το ίδιο και η Helen Hayes.

14
Συνολικά 14 υποψηφιότητες έχει για καλύτερο soundtrack έχει συγκεντρώσει ο Thomas Newman μαζί με την φετινή για το «1917». Για κακή του τύχη φυσικά δεν έχει κερδίσει ποτέ και μάλλον ούτε πρόκειται να τα καταφέρει φέτος αφού ο «Joker» φαίνεται να έχει το Oscar σε αυτή την κατηγορία στο τσεπάκι του.

26
Ο John Williams είναι και πάλι υποψήφιος φέτος μετά από 26 χρόνια που πέρασαν από την νίκη του για το soundtrack της ταινίας Schindler's List. Φέτος είναι υποψήφιος για την ταινία Star Wars: The Rise of Skywalker.

6
Η Saoirse Ronan έχει 6 χρόνια μπροστά της για να καταρρίψει το ρεκόρ της Kate Winslet ως η νεαρότερη ηθοποιός με 5 υποψηφιότητες. Φέτος η Ronan κατάφερε να φτάσει τις 4 στην ηλικία των 25 ετών.

9
9 ταινίες κατάφεραν τα τελευταία 50 χρόνια να διεκδικήσουν Oscar καλύτερης ταινίας χωρίς να είναι υποψήφια στην κατηγορία της σκηνοθεσίας, σεναρίου και ερμηνείας. Μερικές από αυτές είναι το The Lord of the Rings: The Two Towers, Black Panther και Hello, Dolly!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση