ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Θερμαντικό μπλουζάκι, wide-leg παντελόνι, μπόράκια και puffer σακάκι
 

«Ουδέν νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο»: Η ταινία που σάρωσε στα Bafta

Έλαβε συνολικά 7 βραβεία μεταξύ αυτών και της καλύτερης ταινίας

Ζωή Τουτουντζίδου

Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τα φετινά βραβεία βρετανικού κινηματογράφου Bafta. Για ακόμη μία χρονιά η βραδιά περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις και λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο της showbiz και όχι μόνο.

Αδιαμφισβήτητα μεγάλος νικητής της βραδιάς θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν η ταινία «Ουδέν νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο» του σκηνοθέτη Έντβαρντ Μπέργκερ η οποία απέσπασε συνολικά 7 βραβεία.

Πρόκειται για μία δραματική που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ για τη φρίκη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως τον βιώνει ένας νεαρός Γερμανός στρατιώτης και είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix. Η ταινία ήταν υποψήφια σε 14 κατηγορίες και έλαβε το βραβείο της καλύτερης ταινίας. Πιο συγκεκριμένα η ταινία πραγματεύεται την συγκλονιστική ιστορία ενός νεαρού γερμανού στρατιώτη ονόματη  Paul Baumer στο Δυτικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο  Paul και οι σύντροφοί του βιώνουν από πρώτο χέρι πώς η αρχική ευφορία του πολέμου μετατρέπεται σε απόγνωση και φόβο, καθώς πολεμούν για τη ζωή τους, αλλά και ο ένας για τον άλλο, στα χαρακώματα.

Η ταινία κέρδισε επίσης τα βραβεία καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, ξενόγλωσσης ταινίας αφού είναι γυρισμένη στα γερμανικά, το βραβείο φωτογραφίας, ήχου και πρωτότυπης μουσικής επένδυσης.  Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές από τους κριτικούς για τις ρεαλιστικές ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και για την σκηνοθεσία.

Στους πρωταγονιστικούς ρόλους βλέπουμε τους ανερχόνους Γερμανούς ηθοποιούς Felix Kammerer και Albrecht Schuch. Τα γυρίσματα έγιναν στην Τσεχία, τη Γερμανία και το Βέλγιο και πρόκειται για την ακριβότερη γερμανική παραγωγή που υπάρχει στην πλατφόρμα του Netflix.

«Σ’ ευχαριστώ που μου χάρισες την αυτοπεποίθηση να μετατρέψω τις αμφιβολίες σε πίστη για να κάνω αυτήν την ταινία», είπε κατά την απονομή του βραβείου ο σκηνοθέτης της ταινίας απευθυνόμενος στην κόρη του, ευχαριστώντας παράλληλα όλο το συνεργείο και τους ηθοποιούς που έλαβαν μέρος στην παραγωγή.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση