ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Θυσίες

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους.

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας μας πάρα πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ή αγνοούν αυτά που έχουν ουσιαστική αξία στη ζωή τους. Ξεχνούν από τα πολύ μικρά όπως το να εκφράσουν την αγάπη τους ή τα θετικά τους συναισθήματα ή έστω μια καλή κουβέντα στους κοντινούς τους ή αγαπημένους τους (συντρόφους, παιδιά, οικογένεια). Μετά ξεχνούν και τα πιο μεγάλα και ουσιαστικά όπως το να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Θεωρούν ότι το να παραμελούν την υγεία τους, τους εαυτούς τους και την οικογένεια τους είναι πράξη αφοσίωσης στη δουλειά τους και στις συζητήσεις που γίνονται μετά στο σπίτι ρίχνουν και ένα «Για εσάς δουλεύω τόσο πολύ». Αυτό δεν είναι πράξη αφοσίωσης αλλά έλλειψη προτεραιοτήτων και αξιών.

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους. Αν για κάποιον είναι σημαντική η καριέρα και την ιεραρχεί ως πρώτη στη λίστα, σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα παραμελήσει, από τον εαυτό του μέχρι τους κοντινούς του ανθρώπους και θα καταλήξει με σπασμένη υγεία και μόνος ή μόνη γιατί κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί έναν άλλο άνθρωπο στη ζωή του για μεγάλα χρονικά διαστήματα να είναι απών παρών. Σε μια σχέση ιδίως αυτό σε διαλύει και όλα τα περιθώρια εξανεμίζονται επανασύνδεσης. Είναι άνθρωποι που τους καθορίζει μόνο η δουλειά τους, που βρίσκουν νόημα μόνο σε αυτό ενώ παράλληλα απαιτούν από τα κοντινά τους πρόσωπα να δείχνουν υπομονή και αποδοχή όταν οι ίδιοι δεν δείχνουν ούτε το παραμικρό ενδιαφέρον για οτιδήποτε πέρα από την δουλειά τους.

Η ζωή έχει πολύ περισσότερα να μας δώσει και είναι θέμα οι άνθρωποι να δουν και να αποφασίσουν για ποια πράγματα αξίζει να κάνουν θυσίες και για ποιο λόγο. Η αποτυχία κάποιου να αφιερώσει χρόνο σε αυτά που αξίζουν δεν είναι αυτό που θα πρέπει κανείς να πετά για να επιτύχει στη δουλειά του. Είναι αυτό που θα πρέπει να κρατήσει και να συνεχίσει να κάνει για να μπορεί να είναι και καλός στη δουλειά του. Η δέσμευση του καθενός φαίνεται στις αξίες και στις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας από εμάς και στο τι κάνει και πώς συμμετέχει μέσα σε μια σχέση που υποτίθεται θεωρεί σημαντική.

Για ποια πράγματα αξίζουν θυσίες; Τι έχει νόημα στη ζωή σας; Ποιες αξίες είναι σημαντικές για εσάς και δεν τις διακυβεύεται για τίποτα και κανέναν; Πώς φαντάζεστε μια καλή ζωή για εσάς; Ποιες είναι οι στιγμές που αισθάνεστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι; Τι σας αναζωογονεί και τι σας βοηθά να γίνεστε καλύτεροι; Αν αφαιρούσαμε από τις ζωές σας αυτή τη στιγμή το κοινωνικό σας περίγυρο, το σύντροφο σας, τα παιδιά σας, τις εκδρομές, τις ώρες χαλάρωσης και ανεμελιάς, το χρόνο με τον εαυτό σας ότι και αν κάνετε, αν τα αφαιρούσαμε όλα αυτά και κρατούσαμε μόνο 12 ώρες την ημέρα δουλειά, θα σας ήσασταν ευτυχισμένοι; Σας γεμίζει μια τέτοια ζωή; Α ναι τότε συνεχίστε να θυσιάζετε τον εαυτό σας, την υγεία σας και τους ανθρώπους σας για χάρη της δουλειάς σας. Αν όχι, τότε ξεκινήστε να φτιάχνετε την λίστα προτεραιοτήτων σας και δίπλα από κάθε προτεραιότητα τις πράξεις που προτίθεστε να κάνετε και πότε για να τις επιτύχετε!

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Quang Anh Ha Nguyen on pexels.com

Η κορυφή

Η δύναμη να συνεχίζεις συνδέεται με την ανθεκτικότητα που κουβαλά ο καθένας μέσα μας.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ