ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Τα παιδιά επιστρέφουν

Είμαι από τους γονείς που ενθαρρύνω το άνοιγμα των σχολείων την ίδια ώρα όμως απαιτώ από τον αρμόδιο Υπουργό να με βεβαιώσει ότι θα προστατεύσει τα παιδιά μας

Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Μετά από 2 μήνες τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, την ίδια ώρα που συντεχνίες και Υπουργείο Παιδείας δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δηλαδή «τα παιδία παίζει». Στον κόσμο τους δηλαδή, η κάθε πλευρά με τα δικά της συμφέροντα και προβληματισμούς. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δεν ησύχασαν λεπτό όλο αυτό το διάστημα, γνωρίζω επίσης, ιστοσελίδες δημοτικών σχολείων που επισκέπτονταν γονείς που έχουν παιδιά σε άλλα δημοτικά, για να μαζέψουν υλικό για να διαβάσουν με τα παιδιά τους. Άρα κάποια δημοτικά είχαν οργανωθεί καλύτερα από άλλα και κάποια άλλα καθόλου!

Έχω όμως την αίσθηση ότι όσοι εμπλέκονται στο θέμα της παιδείας, εκτός του ότι είναι πολύ πίσω σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό της, εννοώντας την διαδικτυακή διδασκαλία, είναι ακόμα πιο πίσω ως προς την οργάνωση των σχολείων και την εφαρμογή όλων των κανόνων υγιεινής και προστασίας με το που θα άνοιγαν τα σχολεία! Κάποιοι θεώρησαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με την ανακάλυψη του εμβολίου και της θεραπείας του κορωνοϊού, κάτι που όπως καταλαβαίνετε θα πάρει ένα δυο χρόνια περίπου. Επομένως, ενώ παιδιά και γονείς χάρηκαν για το άνοιγμα των σχολείων, την ίδια ώρα αισθάνονται και ένα πανικό γιατί ποιος μπορεί να τους βεβαιώσει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών; Παρακολουθούμε την οργάνωση των άλλων χωρών για το άνοιγμα των σχολείων τους και διερωτόμαστε πόσο καιρό όλοι αυτοί προετοίμαζαν το άνοιγμα τους! Παρακολουθούμε τη διαδικτυακή μάθηση που προσφέρουν άλλες χώρες και τα ιδιωτικά σχολεία στην Κύπρο την ίδια ώρα που τα δικά μας παιδιά άρχισαν να λαμβάνουν φυλλάδια δυο βδομάδες μετά το κλείσιμο των σχολείων και τα οποία έπρεπε να διαβάσουν με τους γονείς τους. Μια παρακμή!

Κατά τα άλλα η Κύπρος είναι παράδειγμα! Σε ποιο πράγμα ακριβώς; Το ότι έλεγξε και κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων τους με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν τόσες χώρες; Είναι παράδειγμα για την παιδεία, που το μόνο που γνωρίζουν να οργανώνουν καλά είναι το πώς θα γιορτάσουμε τις διάφορες εθνικές επετείους! Δυο μήνες και κατάφεραν μηδαμινά πράγματα, δυο μήνες και τα σχολεία δεν απολυμάνθηκαν ούτε μια φορά, δυο μήνες και όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν το τεστ κορωνοϊού, δυο μήνες και έχει γήπεδα σχολείων και αυλές που μοιάζουν με χωράφια με άγρια βλάστηση, δυο μήνες και ακόμα λαμβάνουμε φυλλάδια στα ημέηλ μας για να διαβάσουμε με τα παιδιά μας!

Είμαι από τους γονείς που ενθαρρύνω το άνοιγμα των σχολείων την ίδια ώρα όμως απαιτώ από τον αρμόδιο Υπουργό να με βεβαιώσει ότι θα προστατεύσει τα παιδιά μας με τον ίδιο τρόπο που απαίτησε η κυβέρνηση να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες τους. Από μια κυβέρνηση που καυχιέται ότι είναι παράδειγμα στον έλεγχο του αριθμού των κρουσμάτων και στην εξάπλωση με την βοήθεια των ειδικών, απαιτώ να κάνει το ίδιο και για τα σχολεία και για τα παιδιά μας. Δεν υπάρχουν καν τα απαραίτητα στα σχολεία, ακούω εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να κάνουν διάφορους ελιγμούς για να είναι όλα έτοιμα για όσους επιστρέφουν στις 11 Μαΐου.Υπάρχει ένα Υπουργείο που δεν τους παρείχε τα απαραίτητα, πολλοί εκπαιδευτικοί πληρώνουν από την τσέπη τους για να προετοιμαστούν και να είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά μας και τους εαυτούς τους. Κάτι παρόμοιο που συνέβηκε και με τους επαγγελματίες υγείας που δούλευαν με κίνδυνο τη ζωή τους χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και χωρίς αρκετό εξοπλισμό για όλους, καταλήγοντας να περιμένουν δωρεές από εθελοντές και άλλους για να προστατευθούν και να κάνουν την δουλειά τους. 

Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι, αλλά τις ελλείψεις στην παιδεία μας και τις ελλείψεις του κάθε σχολείου καιρός να τις αναλάβει αυτός που πρέπει και όχι οι σύνδεσμοι γονέων και οι εθελοντές.

Έχε το νου σου στο παιδί κύριε Υπουργέ! Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θεανώ Καλαβανά: Τελευταία Ενημέρωση

Θυσίες

Θυσίες

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους με βάση τις αξίες τους.
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ
photo by Unsplash

Η τελειομανία

Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα που ρέπουν προς την τελειομανία να ξεκινήσουν σιγά σιγά να καθορίζουν ...
Θεανώ Καλαβανά
 |  ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ